Zóveel paar schoenen heeft de gemiddelde Nederlander

41% van de Nederlandse vrouwen heeft meer dan 15 paar schoenen in de kast staan. Onder mannen is het percentage met een grote schoenencollectie veel kleiner. ‘Slechts’ 16% van de mannen bezit namelijk meer dan 15 paar schoenen. Een groot gedeelte van alle gekochte schoenen blijft echter in de kast staan. Dit en meer blijkt uit onderzoek van online stijlgids Dresscode.nl, dat ruim 5.400 Nederlanders ondervroeg naar hun koopgedrag op het gebied van schoenen.

Vrouwen hebben grotere schoenencollectie
Bijna de helft van de Nederlanders (48%) heeft meer dan 10 paar schoenen in de kast staan. De grootte van de schoenenverzameling is echter sterk afhankelijk van het geslacht. Zo zegt 58% van de vrouwen meer dan 10 paar schoenen te hebben, tegenover ‘slechts’ 28% van de mannen. Een kleinere schoenencollectie komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. 38% van de mannen heeft minder dan vijf paar schoenen in de kast liggen, tegenover 15% van de vrouwen.

Vrouwen laten veel meer schoenen verstoffen
Niet alle schoenen worden daadwerkelijk op regelmatige basis gedragen. 42% van de vrouwen geeft aan minimaal 5 paar schoenen ongebruikt in de kast te hebben staan. Onder mannen is dit percentage, met 23%, beduidend lager. De meeste mannen laten maximaal 2 paar schoenen ongebruikt (56%).

Wanneer de onderzoeksresultaten worden doorgerekend naar de gehele bevolking, betekent dit dat Nederland minstens 4 miljoen ongebruikte schoenen telt.

Comfort doorslaggevende factor
Het gebrek aan comfort blijkt de voornaamste reden om schoenen te laten verstoffen. In totaal zegt 61% van de vrouwen en 44% van de mannen dat de ongebruikte schoenen simpelweg niet lekker zitten; bijvoorbeeld doordat de verkeerde maat is gekocht.

Ook zijn deze ‘verstoten schoenen’ in veel gevallen lastig te combineren met een outfit. Dit is bij 26% van de mannen en 22% van de vrouwen het geval.

Voor meer informatie over het onderzoek https://www.dresscode.nl/blog/schoenen-onderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *