VINADA: Wél de wijnbeleving, maar niet de kater

Nieuwe non-alcoholische sparkling rosé is gelanceerd

VINADA introduceerde recentelijk een non-alcoholische sparkling rosé.  Met dit initiatief maakt zij van alcoholvrij een coole en bewuste beleving. Het idee voor VINADA is geboren vanuit de wens om een goed alternatief te bieden. Een glas wijn voor iedereen. Een (gezonder) alternatief waar smaak, kwaliteit en beleving behouden blijven. Geen onnodig ingewikkelde terminologie, maar gewoon ‘lekker’.

Van droom naar realiteit
VINADA is ontwikkeld door Jessica van Spaendonck. Zelf houdt ze ook van een wijntje, maar medisch gezien is dit voor haar niet altijd een goed idee. “Dan heb je de keus: ga je iets laten of ga je op zoek naar een alternatief. Het is toch absurd dat er anno 2018 nog steeds geen lekker alternatief is op het gebied van wijn?’’, aldus Jessica. Dit stimuleerde haar om de uitdaging aan te gaan om de alcoholvrije wijnmarkt te veroveren met een lekkere non-alcoholische wijn. Tegelijkertijd hoopt ze met VINADA een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappelijke bewustwording omtrent alcohol en gezondheid. Naast geen alcohol bevat VINADA ook nog eens weinig calorieën, slechts  23 kcal per 100 ml.

Wel de smaak, niet de kater
Na veel research, een zoektocht naar de juiste partners en veel proeverijen met een kritisch testpanel werd de eerste wijn, een sparkling rosé, gerealiseerd. Deze mousserende wijn heeft een geweldige smaak, is verfrissend en bevat fijne bubbels. Een alcoholvrije wijn die zichzelf niet positioneert als concurrent van de bestaande wijnmarkt, maar dient nadrukkelijk als aanvulling op het bestaande assortiment. VINADA Sparkling Rosé is verkrijgbaar in piccolo formaat (200 ml), oftewel 1,5 a 2 glazen. Een toegankelijk formaat. Zo kun je mee proosten en drinken zonder dat je een hele fles in je eentje weg ‘bubbelt’.

Van druif naar alcoholvrije wijn
De wijn kent zijn oorsprong in de Spaanse wijnstreek Castilla-La Mancha en wordt gemaakt van de blauwe Tempranillo druif. VINADA’s Sparkling Rosé wordt met zorg geproduceerd op precies dezelfde wijze als ‘gewone wijn’, maar wordt vlak voor het bottelen gedealcoholiseerd door middel van vacuümextractie. Dit gebeurt bij een lage temperatuur waardoor de smaak optimaal blijft behouden.

Verkrijgbaarheid
VINADA staat inmiddels bij geselecteerde horecazaken op de kaart en wint dagelijks terrein. Voor het meest actuele aanbod bij jou in de buurt check je de website: www.vinadawines.com/waar-drink-je-vinada/. Op deze website is de Sparkling Rosé ook online te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *