Smulpapen

Met bijdragen van o.a. Meneer en mevrouw Hamersma, Thomas Acda en Charlotte Kleyn

(Samenstelling Ronald Ockhuysen)

Smulpapen bevat een selectie uit de honderden recepten die de afgelopen jaren in Het Parool zijn verschenen. Hoe verschillend ook – wat ze gemeenschappelijk hebben is eenvoud en eigenzinnigheid.

Smulpapen houden van veel en vooral lekker eten, en hebben een passie voor koken. Sinds 2012 vullen de smulpapen Thomas Acda, Charlotte Kleyn, meneer en mevrouw Hamersma, Hiske Versprille, Eva Posthuma de Boer, Samuel Levie, Jessica Ydo, Jet van Nieuwkerk, Tom Kellerhuis, Liesbeth Maliepaard, Xandra van Gelder en Rick Kempen afwisselend deze kookrubriek in Het Parool. Dagelijks dragen ze een gerecht aan: van boterzacht stoofvlees tot stevige worst, van (h)eerlijke visschotels tot rijkgevulde decembergerechten, van smeuïge roereieren tot eenvoudige pasta’s.

  • De 150 beste smulpaaprecepten nu voor het eerst bij elkaar
  • Presentatie bij Mevrouw Hamersma op donderdag 15 november
  • Recepten voor de hobbykok, lekkerbek en de smulpaap

‘De grote kracht van deze Smulpapen: ze weten dat ze schrijven voor de hobbykok en maken het nooit te ingewikkeld. De drie belangrijkste kwesties van het bestaan zijn: Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe? En: Wat eten we vanavond? Dit boek geeft in elk geval op één van deze levensvragen een helder en opgetogen antwoord.’ – Ronald Ockhuysen

Ronald Ockhuysen is hoofdredacteur van Het Parool. Voorheen werkte hij als toneelrecensent, mediaredacteur en filmjournalist voor de Volkskrant om vervolgens als chef Kunst bij Het Parool te beginnen. Tussen 2002 en 2007 maakte en presenteerde hij voor de VPRO tv-programma’s over film.

 

Smulpapen is een uitgave van Ambo|Anthos uitgevers | isbn 978 90 263 4346 9 | gebonden | geïllustreerd | 376 blz. | € 29,99 | omslagontwerp Riesenkind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *