Een second opinion waarom wel of waarom niet?

03B69659
Enquête naar second opinions bij vrouwen met hartklachten

Best Doctors in samenwerking met cardiologe Janneke Wittekoek een enquête gestart om te onderzoeken of en hoe vrouwen met hartklachten een second opinion aanvragen. De online vragenlijst is via deze link in te vullen in 5 minuten. 

Wittekoek: “In mijn praktijk zie ik vrouwen die twijfelen over een eerdere diagnose of die willen weten of hun aanhoudende klachten duiden op hart- en vaatziekten. Ze voelen zich onzeker en willen vaak hun eigen arts niet passeren. Met deze enquête gaan we kijken hoe het ervoor staat in Nederland: maken vrouwen gebruik van hun recht op een second opinion, durven en willen ze dit, en wat zijn de ervaringen en gevolgen? ” Een second opinion is niet altijd vanzelfsprekend blijkt uit de gegevens van zorgverzekeraars en Best Doctors, een organisatie met een wereldwijd netwerk van artsen die second opinions verzorgt.
De enquête loopt van 4 t/m 31 september en is bedoeld voor vrouwen met hartklachten of een vermoeden hiervan.
Dagelijks overlijden in Nederland bijna 60 vrouwen aan hart- en vaatziekten, het is dan ook doodsoorzaak nummer één. De verschillen tussen het mannen- en vrouwenhart zijn groot, maar worden niet altijd onderkend door de vrouw zelf, de arts of een andere behandelaar. Met mogelijk een gemiste of foutieve behandeling als gevolg.
OPROEP AAN DE VROUW:
Heb je hart- en vaatklachten? Twijfel je aan de diagnose? Of heb je misschien zelfs al een hartaanval of beroerte gehad? Doe mee met de enquête! Help andere vrouwen door jouw ervaringen te delen.

HeartLife Kliniek is een expertise centrum voor hart en gezondheid. HeartLife heeft een uniek zorgconcept waarbij de cardiologische zorg altijd wordt aangeboden met actieve leefstijlbegeleiding. De leefstijlprogramma’s worden op maat gemaakt voor uw hart.
Dr. Janneke Wittekoek is cardioloog, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de Heartlife Kliniek. Zij volgde haar opleiding in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam en heeft langere tijd in het buitenland gezeten om zich verder te specialiseren in preventie van hart- en vaatziekten. Verder heeft zij een bijzondere interesse in het vrouwenhart en is zij actief in de werkgroep Hart voor Vrouwen van de Nederlandse Hartstichting. Daarnaast is zij lid van de commissie Cardiovasculaire Preventie en Hartrevalidatie van de Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie (NVVC). Haar passie voor preventie en het vrouwenhart uiten zich onder andere door het geven van talloze lezingen en presentaties door het hele land.
Best Doctors werd in 1989 opgericht door een aantal artsen werkzaam aan de Harvard Medical School. Zij hadden als doel om onzekerheid weg te nemen over de gestelde diagnose en patiënten te voorzien van alle informatie die nodig is om een weloverwogen beslissing te maken met betrekking tot een behandeling.
Al meer dan 28 jaar vraagt Best Doctors artsen over de hele wereld mee te werken aan een enquête, om inzichtelijk te krijgen welke specialisten de allerbesten in hun vakgebied zijn. De verkozen artsen worden toegevoegd aan de Best Doctors database die bestaat uit internationaal toonaangevende artsen. Inmiddels bestaat de database uit ruim 50.000 specialisten in meer dan 450 specialismen en subspecialismen die patiënten ondersteunen bij zowel levensbedreigende- als chronische ziekten.
Hebt u al lang klachten die maar niet worden verholpen? Of twijfelt u aan uw diagnose of behandelplan? Neem dan contact op met Best Doctors per telefoon: (+31) 010 282 1657, of via email: nederland@bestdoctors.com en bespreek of u in aanmerking komt voor een second opinion van een internationale topspecialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *