Niven Kunz lanceert zijn nieuwe kookboek Groente!

image003
Gisteren lanceerde sterrenchef Niven Kunz zijn nieuwe kookboek Groente!. De eerste exemplaren werden in de Vondelgym in Amsterdam uitgereikt aan Arie Boomsma en Gerard Ekdom. 

Met Groente! bewijst Niven eens en voor altijd dat koken met groente spannender, stoerder en vooral veel makkelijker is dan gedacht. De recepten in dit boek zijn supersimpel en de ingrediënten echt overal verkrijgbaar. Van simpele avocado-makreelsalade en gepofte biet met aardbei tot risotto met bospeen of een paddenstoelensoep met walnoot: de simpele twists zorgen voor een spectaculair resultaat. Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe: vanaf nu zijn groenten jouw nieuwe sterren in de keuken!

‘Met dit boek hoop ik jou te inspireren vanuit groente te gaan koken. Dus eerst naar de groenteman of groenteafdeling in de supermarkt en dan pas beslissen of je er vlees of vis bij doet.’ – Niven Kunz

Over Niven Kunz
Niven Kunz is pas 36. Hij werkte bij De Librije en De Bokkedoorns en heeft al sinds zijn 24ste een Michelinster. Niven kookt met 80% groenten en 20% vlees of vis. Voor hem is deze 80/20 filosofie helder én logisch; in zijn keuken gaan groenten altijd voor. Niet alleen omdat hij dit beter vindt, maar vooral omdat hij koken met groenten het allerleukste vindt.

Dit plezier vertaalt zich naar het bord, want in 2013 is zijn restaurant NIVEN in Rijswijk door Gault Millau uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. In 2014, 2015 en 2016 verkozen 500 collega’s NIVEN opnieuw tot Beste Groenterestaurant van Nederland. Hij is een van de juryleden van het programma TopChef Academy dat momenteel op RTL 5 wordt uitgezonden. Hij maakte voor McDonald’s een sterrengerecht van Franse frietjes, is verkozen tot Aspergeambassadeur 2017 én lanceerde recent drie troeploze groentesappen met 80% groente en 20% fruit. Na het succes van zijn eerste boek NIVEN 80/20, kon een opvolger niet uitblijven.


GROENTE!
Recepten voor thuis van Nederlands beste groentechef
Auteur: Niven Kunz
Prijs: € 24,99
ISBN: 9789021564722
Verschijningsdatum: 30 mei 2017
Kosmos Uitgevers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *