‘Mooi rood is niet lelijk’

Cover-voor&achter-los.inddHet laatste taboe bespreekbaar gemaakt: De menstruatie.

De helft van de wereldbevolking heeft er een groot deel van haar leven mee te maken. De mannelijke helft daardoor in meer of mindere mate natuurlijk ook: de menstruatie. Een onderwerp dat door de eeuwen heen – en vaak ook nu nog – nauwelijks of helemaal niet bespreekbaar was. Met soms heftige gevolgen voor vrouwen wereldwijd.

Paula Kragten (52), oprichter en schrijver van het veelgelezen digitale magazine Period! is vanaf dag één (haar eigen menstruatie) gefascineerd door het onderwerp en vooral ook door het gebrek aan hoognodige informatie en praktische voorlichting. Paula: ‘Mijn verbazing sloeg snel om in irritatie over dit manco in de literatuur en voorlichting. Ik heb in de loop der jaren alle interessante publicaties verzameld en een groot archief opgebouwd. Maar veel praktische zaken en vragen komen nauwelijks aan de orde. Daarom nu ‘Mooi rood is niet lelijk’. In dit boek geef ik een zo volledig mogelijk overzicht van alles wat met de gehele vrouwelijke cyclus te maken heeft. Maar ook met een cultuurhistorisch overzicht en rituelen in diverse landen tot aan de reclame- en maandverbandindustrie. Van doorlekken tot aan het laatste eitje. En van anatomie tot aan de psychologische factoren.’

‘Mooi rood is niet lelijk’ is een vlot geschreven boek met heldere illustraties dat een zo breed mogelijk overzicht geeft van alles wat met ‘Code rood’ te maken heeft. Het boek is een uitgave van Splint Media B.V. en verschijnt 6 maart.

ISBN 978-90-824177-4-6

Prijs € 22,95

Nie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *