Het Grote Geschiedenis Doeboek: nu nóg avontuurlijker!

Waarom namen de Vikingen altijd een raaf mee als ze op reis gingen? Wie zette er als eerste voet op de maan? Welke historische figuur was gek op schildpaddensoep? En wat betekent de tekst van ons volkslied eigenlijk?

Ga mee op een historisch avontuur!
Met Het Grote Geschiedenis Doeboek – Op Avontuur!  beleven kinderen de spannendste historische avonturen. Bouw zelf een fabriek met echte tandwielen, kom erachter hoe je er uitgezien zou hebben in de pruikentijd, maak een masker met de Maya’s of bouw een totempaal met de indianen.

Het Grote Geschiedenis Doeboek neemt je mee op een reis door de wereldgeschiedenis van de Prehistorie tot de maanlanding. Het boek staat bomvol weetjes, quizzen, puzzels en knutsels waarmee kinderen alles leren over geschiedenis – en ze ondertussen urenlang plezier hebben.

Nieuwe editie: Op Avontuur! Van de makers van Historisch Nieuwsblad
Na de succesvolle eerste en tweede editie staat de nieuwe editie van Het Grote Geschiedenis Doeboek in het teken van avontuur, met talloze historische feitjes, spannende puzzels en sterke verhalen. Kinderen maken kennis met onder meer de Maya’s, Vikingen, cowboys en indianen en de Geuzen. Op vakantie of lekker thuis: met dit boek komt ieder nieuwsgierig kind de zomer wel door!

Over Het Grote Geschiedenis Doeboek
Dit vrolijke en rijk geïllustreerde doeboek  is door de redactie van Historisch Nieuwsblad speciaal gemaakt voor kinderen van 8-12 jaar. Het doel is om op even speelse als inhoudelijke wijze te laten zien hoe mooi, verrassend en spannend geschiedenis is. Door de aansprekende tekstjes en de vele doe-opdrachtjes leren kinderen verrassende feiten over de fascinerende geschiedenis. Kenmerkend voor Het Grote Geschiedenis Doeboek is de aandacht die besteed is aan zowel de kwaliteit als de speelse vormgeving.

Over de makers
Al meer dan 25 jaar richt Historisch Nieuwsblad zich op het vertalen van geschiedenis naar een breed publiek. Door het maken van het maandelijkse tijdschrift en de jaarlijkse Historische Scheurkalender, maar ook door het organiseren van het Geschiedenis Festival, collegedagen, historische reizen en andere spraakmakende evenementen. Met Het Grote Geschiedenis Doeboek wil de redactie ook de generatie van de toekomst aanspreken en op een verantwoorde manier de interesse in het verleden bij hen vergroten.

Het Grote Geschiedenis Doeboek – Op Avontuur!  is te bestellen via www.historischnieuwsblad.nl/doeboek en verkrijgbaar in boekhandels en kwaliteitskiosken

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Het Grote Geschiedenis Doeboek | Doelgroep: 8-12 jaar | Omvang: 104 pagina’s | Prijs: € 12,50 | ISBN: 9789085716396

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *