Floreren kun je leren

De combinatie van geluk en een betenisvol leven leiden is de sleutel tot diepgaande tevredenheid

We leven in een van de gelukkigste landen ter wereld, maar relatief weinig mensen floreren. Het verschil tussen gelukkig zijn en floreren is belangrijk, want floreren betekent niet alleen dat je je gelukkig voelt, maar ook dat je een betenisvol leven leidt. Net die combinatie zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit, productiever bent op je werk en minder kans hebt om in een mentale dip terecht te komen. Alleen maar winst dus. Het goede nieuws is: floreren kun je leren!

In Durf te floreren – Waarom floreren je gelukkiger maakt dan geluk gaat dr. Marijke Schotanus-Dijkstra aan de hand van recent onderzoek op zoek naar het antwoord op vragen als: Waarom worden we ongelukkig als we te veel geluk nastreven? Hoe kan floreren ons helpen om de juiste keuzes te maken? En hoe kun je jouw persoonlijke recept om te floreren op het spoor komen?

Dr. Marijke Schotanus-Dijkstra is psycholoog en expert op het gebied van floreren in je alledaagse leven. Ze promoveerde op dit onderwerp aan de Universiteit Twente in samenwerking met het Trimbos-instituut. Tegenwoordig combineert ze wetenschappelijk onderzoek naar floreren aan het centrum voor e-health en welbevinden van de Universiteit Twente met haar eigen bedrijf HowToFlourish waarin ze mensen op een laagdrempelige manier helpt om het beste uit zichzelf te halen.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Dit uitstekende en toegankelijke boek zal jou en iedereen die je lief is helpen om een rijker leven te leiden.
– Corey Keyes, hoogleraar sociologie, Emory University, Atlanta

Floreren is onze natuurlijke staat van zijn. Toch is er veel dat floreren in de weg kan staan. Dit boek biedt waardevolle tips en inzichten die je kunnen helpen om het juiste spoor weer te vinden. 
– Ernst Bohlmeijer, hoogleraar geestelijke gezondheidsbevordering, Universiteit Twente

Marijke Schotanus is de afgelopen jaren uitgegroeid tot expert op het gebied van floreren. Haar boek is een aanrader!
– Patrick van Hees, founder CHAP Happiness Institute

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Durf te floreren – Waarom floreren je gelukkiger maakt dan geluk | Marijke Schotanus-Dijkstra | ISBN 9789401461726 | Paperback | 256 blz. | € 21,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *