Eet je beter, hele maand mei gratis kookworkshops voor diabetici

Foodtrucktour om diabetes II-patienten levensveranderende tips en tools te geven

Dit jaar draagt Noord-Brabantde titel European Region of Gastronomy. Een titel die past bij een provincie met een lange historie van voedselinnovatie en een rijke gastronomische traditie. Dit wordt gevierd met een inspirerend innovatieprogramma – We Are Food – voor en door de agrifoodsector, gekoppeld aan een zinnenprikkelend publieksprogramma voor bezoekers en bewoners – Brabant Celebrates Food. 

Voeding als medicijn
We Are Food zet tien maanden lang telkens één actueel foodinnovatie thema in de spotlights. Het thema van de komende maand mei is Eet je beter. Een initiatief dat diabetes II-patiënten inspireert om nieuwe, gezonde kookroutines te ontdekken. Doel is om diabetes 2-patiënten en huisartsen op laagdrempelige wijze te faciliteren en motiveren om met kennis, tips en inzichten een fundamentele verandering in het eetpatroon te realiseren en op die manier diabetes te keren. Voeding als medicijn. Een uurtje in de foodtruck kan een leven voorgoed veranderen.

Strijd
De hele maand mei rijdt er een foodtruck door Brabant waar chefkok Robert Danse, die zelf diabetes II heeft, als ervaringsdeskundige uitleg over zijn strijd tegen diabetes en hoe hij met “het nieuwe koken voor diabetici” grote stappen heeft gemaakt. In kookclinics van ongeveer 30 minuten krijgen patienten levensveranderende tips mee.

 

Kijk op www.eetjebeter.com wanneer de foodtruck bij jou in de buurt is.

Het belang van Eet je beter?
– Zo’n 178.000 Brabanders hebben diabetes (nationaal cijfer: 1 op de 14 mensen)
– Elke dag komen daar 24 Brabanders bij
– Onderzoekers van het Erasmus MC. voorspellen dat 1 op de 3 mensen diabetes type II krijgen waarvan de helft aan de medicijnen moet.
– 9 van de 10 mensen met diabetes hebben diabetes type II. Daar is wat aan te doen: met een gezonde leefstijl en gezonde voeding kan je van je medicijnen afkomen. Dat wordt ‘diabetes omkeren’ genoemd.
– Omkeren is belangrijk voor de gezondheid, een goede kwaliteit van leven én om de stijging van de ziektekosten ‘om te keren’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *