Van ziek zijn word je beter

Luisteren naar een verborgen boodschap

In “Van ziek zijn word je beter” gaat Ellen Scheffer in op de vraag hoe we kunnen leren luisteren naar de verborgen boodschap die in ziek zijn voor ons persoonlijk besloten ligt. Want we kunnen ziek zijn ook zien als een dringende uitnodiging om te leven naar wie we werkelijk zijn en bewuster om te gaan met onze wezenlijke behoeftes. Het uitgangspunt van Ellen Scheffer daarbij is dat we allemaal zielen zijn die hier op aarde komen om op onze eigen manier iets te ervaren, ontdekken en leren. Ziek zijn geeft je de gelegenheid daartoe als je je voor die ervaring kunt openstellen. Het is een kans om er beter van te worden.

“Van ziek zijn word je beter” bevat daarnaast verhalen van mensen die laten zien hoe ze zelf meer licht en liefde in hun leven zijn gaan ervaren doordat ze hun ziekte konden inzetten voor een proces van heling, niet alleen van hun lichaam, maar ook van  hun geest, hart en ziel: de vier niveaus van ziekte en gezondheid die niet los van elkaar gezien kunnen worden.

In elk verhaal geven zij hun visie en laten zij op uiteenlopende wijze zien hoe het levensthema ‘ziekte en gezondheid’ een wezenlijk onderdeel vormt van het plan waarmee we als ziel naar de aarde komen om ervaring op te doen en ons verder te ontwikkelen. Tevens komen een aantal therapeuten en een arts aan het woord met hún visie en werkwijze.

Daarmee belicht Ellen Scheffer onderwerpen als: wat is gezondheid en wat is ziekte, voordelen van ziek zijn, het ziels- en levensplan, gezondheid en de maatschappij, reguliere- en alternatieve geneeswijzen, spontane genezing, bijna-doodervaringen, dromen, ons immuunsysteem en zelf genezend vermogen, de rol van vergeving, de kindertijd, trauma’s en vorige levens, stress, burn-out en depressie, kanker en vele andere thema’s…

Vanuit een oprechte betrokkenheid en liefde voor jezelf kun je, aan de hand van dit boek, op zoek gaan naar de diepere betekenis van jouw gezondheidsvraagstukken. En zo kun je van ziek zijn uiteindelijk beter worden…

De auteur
Ellen Scheffer is beeldend kunstenaar en spiritueel coach; zij geeft individuele consulten en lezingen. Eerder schreef zij: “Vederlicht. Leven en werken met spirituele gidsen”, “Zelfdoding in het Licht van de ziel” en “Licht op je levenspad. Zicht op je zielsplan”.

Fragment (uit het hoofdstuk “Chronisch gelukkig”)
Chronisch ziek zijn is wezenlijk anders dan een ziekte hebben die weer over kan gaan. Je hebt geen uitzicht op beter worden en het enige dat je kunt doen is er zo goed mogelijk mee om leren gaan. Het heeft meestal een enorme impact op iemands leven. Als ziel kies je bewust voor een dergelijk levensplan. Aan het verhaal van Cor en Marjolijn kun je zien waarom de ziel die keuze zou willen maken (…)

Beiden hebben meerdere chronische ziektes waar ze al hun hele leven ernstig door beperkt worden. Desondanks hebben ze een leven geleid waarin ze zich volop ontplooid hebben, zowel in beroepsmatige zin als qua persoonlijke ontwikkeling.  Zijzelf zijn ervan overtuigd dat dit juist dankzij hun chronische ziektes is…

Meer informatie vind je op www.vanziekzijn.nl

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Van ziek zijn word je beter | Ellen Scheffer | ISBN 978-90-827582-1-4 | Uitgeverij Eoscentra-Pallasia |

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *