Een op vijf vrouwen geeft meer geld uit aan online shoppen dan zij zouden willen

38 procent jonge vrouwen shopt online terwijl zij het eigenlijk niet kunnen betalen

Twintig procent van de Nederlandse vrouwen geeft meer geld uit aan online shoppen dan zij eigenlijk zouden willen. Onder vrouwen tot veertig jaar ligt dit percentage zelfs op ruim een derde. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.090 Nederlanders naar online shoppen, uitgevoerd door Panelwizard. Daarnaast heeft maar liefst vier op de tien jonge vrouwen (tot veertig jaar) weleens iets online besteld terwijl zij er eigenlijk geen geld voor hadden. Gemiddeld heeft slechts 21 procent van alle vrouwen dit weleens gedaan. 

Opvallend is dat van de mannen maar zestien procent meer uitgeeft aan online shoppen dan zij eigenlijk zouden willen en slechts veertien procent weleens iets bestelt terwijl zij er eigenlijk geen geld voor hebben. “Dit onderzoek laat zien dat vrouwen veel vaker dan mannen online spullen bestellen die ze eigenlijk niet kunnen betalen”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Ik begrijp het wel; online lijkt het tegenwoordig bijna iedere dag sale te zijn. Bij sommige kortingen moet zelfs ik mezelf echt tegenhouden om niet alles te kopen wat los en vast zit.”

Partner
De helft van alle ondervraagden zegt weleens iets online te bestellen wat zij niet nodig hebben. Opvallend is wederom het grote verschil tussen mannen (44 procent) en vrouwen (53 procent). Jonge vrouwen tot dertig jaar steken er met kop en schouders bovenuit: 83 procent van hen shopt online naar zaken die ze (eigenlijk) niet nodig hebben. Het is misschien hierdoor dat 37 procent van de vrouwen aangeeft dat haar partner niet weet zij allemaal online bestelt. Maar liefst 54 procent van de jonge vrouwen houdt haar aankopen het liefst geheim. Franke: “Ik heb ook geen flauw idee wat mijn vriendin allemaal bestelt, en eerlijk gezegd vind ik dat helemaal prima. Zolang ze het allemaal kan betalen, mag ze van mij bestellen wat ze wil.”

Sale
Uit het onderzoek blijkt bovendien dat vrouwen vaker dan mannen uitsluitend online in de sale shoppen; achttien procent tegenover twaalf procent. Toch weerhoudt dit zeven procent van de Nederlanders er niet van om ruzie te maken met hun partner over een online bestelling. Franke: “Door uitsluitend in de sale te shoppen, krijg je uiteindelijk wel het meeste waar voor je geld. Toch heeft mijn vriendin er een handje van om online in de sale lelijke kleding voor me te shoppen. We krijgen er gelukkig nooit ruzie over, maar de kleding gaat vaak direct retour.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *