Webinar: Jong, opgebrand en nu de zaak weer op de rit

Op donderdag 18 april 2019 (14.00-15.00 uur) organiseert Alles is Gezondheid een webinar waarin ervaringsdeskundigen/young professionals Simeon Karsten (Vitamine Z) en Wing Yan Man (School for Millennials) vertellen over hun burn-out en hoe je deze ervaring kan omzetten in een maatschappelijk tegengeluid en preventieve aanpak voor generatiegenoten.

Je bent 28 jaar, hebt een uitdagende baan, bent in de kracht van je leven en staat midden in de samenleving. Uitgerekend dan raak je opgebrand. Je bent geveld door een burn-out. Door stress of te hoge werkdruk. Je bent teruggeworpen op jezelf. En niet de enige in Nederland…

Het aantal jonge mensen dat kampt met een burn-out doet namelijk meer denken aan een uitslaande brand dan een makkelijk te blussen vuurtje. In het bijzonder geldt dit voor millennials (geboren tussen 1980-2000). Ze bezwijken bij bosjes onder de druk van de prestatiemaatschappij.

Wat te doen? Moeten we de oplossing zoeken in zingeving? Is het een kwestie van dichter bij jezelf komen en het bijstellen van je doelen? Of zijn twintigers en dertigers te gewoon bang om hulp te vragen? En wat kunnen we veranderen op de werkvloer?

In een (live) webinar op donderdag 18 april 2018 (14.00-15.00 uur), gaan Simeon Karsten (Vitamine Z) en Wing Yan Man (3310 -School for Millennials) in op hun persoonlijke burn-out ervaring, hoe ze daar uit zijn gekomen, wat ze meenemen in hun huidige werk en wat andere jongvolwassenen daarvan kunnen leren.

Simeon Karsten, oprichter van Stichting Vitamine Z, is een jongvolwassene die zelf vijf jaar geleden in een depressie stortte. Als geestelijk verzorger met een filosofie achtergrond organiseert hij festivals, workshops en lezingen rondom het thema falen en imperfectie. Zijn missie is om imperfectie normaal te maken als preventie tegen de epidemie van burn out en depressie.

Wing Yan Man, oprichter van 3310 – School for Millennials, beklom de corporate ladder binnen een IT multinational. Op haar top -als manager R&D Nederland- kwam ze in een burn-out terecht. Ze besluit uiteindelijk om generatiegenoten te helpen een burn-out voor te zijn ze de vaardigheden te leren om te overleven in deze snelle, digitale, onzekere wereld.

Gespreksleiding van het webinar is in handen van Karen van Ruiten van Alles is Gezondheid.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via: https://www.allesisgezondheid.nl/evenementen/webinar-jong-opgebrand-en-met-veerkracht-de-zaak-weer-op-de-rit/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *