Vet eten voorkomt obesitas

Dieetgoeroes verkondigen al tientallen jaren grove onjuistheden over de oorzaken van overgewicht en hoe we kunnen afvallen. Ook gezondheidsinstanties maken zich hier schuldig aan. Hun advies ‘meer bewegen en minder eten’ faalt in nagenoeg 100% van de gevallen concludeert de Nederlandse arts William Cortvriendt op basis van wereldwijd wetenschappelijk onderzoek. 

‘Hoe gek het ook klinkt, we moeten juist meer volvette en verse producten gaan eten om duurzaam af te vallen en op gewicht te blijven’, zo stelt Cortvriendt. In het kookboek Puur & Lichter dat deze maand is verschenen, onthult de arts en onderzoeker wat ons nu echt dik maakt.

Onlangs kwam uit onderzoek door het RIVM naar voren dat het aantal volwassen Nederlanders dat lijdt aan morbide obesitas is opgelopen tot boven de 100.000. Met name vetarme light producten, suiker, frisdranken en industrieel bewerkte etenswaren zijn de boosdoeners volgens Cortvriend. ‘We moeten weer terug naar onze ouderwetse Hollandse pot met veel groenten en vers vlees gebakken in roomboter en met een flinke scheut jus’, verklaart hij. ‘Dat zorgt voor een natuurlijk verzadigd gevoel waardoor de drang om tussendoor te snacken verdwijnt.’

William Cortvriendt (1956) is arts en schreef verschillende bestsellers, op basis waarvan in 2016 de succesvolle televisiereeks Hoe word ik 100 (Omroep Max) is gemaakt. Hij zorgde ervoor dat de zes deelnemers – die leden aan vetzucht, diabetes en hart- en vaatziekten – binnen 5 maanden hun overgewicht verloren en vaak volledig herstelden. Medicatie zoals insuline, middelen tegen hoge bloeddruk, pijnstillers en cholesterolverlagers kon worden afgebouwd of gestopt.

Het kookboek Puur & Lichter is een samenwerking tussen de Vlaamse gezondheidskok Pascale Naessens en de Nederlandse arts en onderzoeker William Cortvriendt. Beiden zijn het boegbeeld van pure en gezonde voeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *