Strijd voor titel Uniek Sporttalent 2018 van start

Stem op jouw favoriete unieke sporter

Heel Nederland kan nu stemmen op zijn of haar Unieke Sporttalent van 2018. De verkiezing Uniek Sporttalent geeft breedtesporters met een handicap een podium. In drie categorieën kunnen zij strijden om de titel Uniek Sporttalent 2018. De verkiezing is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport en haar partners ABN Amro en Sublime FM. 

Vanuit de hele sportwereld zijn er 87 nominaties ingestuurd van darten tot waterbasketbal en van racerunning tot tafeltennis. De verkiezing Uniek Sporttalent 2018 staat in het teken van erkenning voor mooie en uitzonderlijke prestaties door verschillende sporters. Dat gaat van het vinden van jouw sport tot het winnen van de HandbikeBattle, maar ook dromen van het bereiken van de Paralympische Spelen.

Hoe werkt de verkiezing?
De verkiezing bestaat per categorie uit een algemene stemronde, een halve finale en een finale. De categorieën waarin gestemd kan worden zijn: Lichamelijke of zintuiglijke beperking, verstandelijke of meervoudige beperking en teams. In elk van deze categorieën kan, via de website van Uniek Sporten, er één stem worden uitgebracht. Vervolgens gaan de deelnemers met de meeste stemmen door naar de volgende ronde. De winnaars van elke categorie worden gehuldigd op het Benefietdiner van de Gehandicaptensport in de Johan Cruijff ArenA.

De jury bestaat uit Esther Vergeer, Jetze Plat, Bibian Mentel, Arnold Vanderlyde en Henny Jacobse. Zij zullen hun stem laten gelden in de finale. Kijk voor meer informatie over de verkiezing op de website www.unieksporttalent.nl.

Prijzenpakket
Naast de titel ‘Uniek Sporttalent’ krijgen de winnaars een cheque ter waarde van € 1.000,- om voor zichzelf te besteden aan sport- en/of spelmateriaal. De sportverenigingen waar de winnaars actief zijn mogen voor maar liefst € 4.000,- stimuleringssubsidie aanvragen, te gebruiken voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *