Spirit of Maastricht, 27 en 28 oktober 2019

De smaak van Frank Sinatra en meer sterke whisky verhalen

Over de legendarische zanger Frank Sinatra is onder meer bekend dat hij verzot was op whisky van het huis Jack Daniel’s. Hij begon daarmee in de jaren veertig toen hij voor de zware opgave stond zijn liefdesverdriet te overwinnen. De beroemde zanger is het merk altijd trouw gebleven. Toen zijn stem er in 1998 voorgoed mee ophield, gaven zijn nabestaanden hem een fles Jack Daniel’s mee. Nog altijd leeft de grote Amerikaanse artiest voort in het vloeibare goud dat hij zo liefhad. Als eerbetoon aan de zanger heeft Jack Daniel’s een speciale versie van zijn Tennessee Whisky, genaamd Sinatra Select, op de markt gebracht.  De gedurfde, soepele eigenschappen van de Sinatra Select zijn afkomstig van de speciaal gemaakt Sinatra-vaten, waarin een deel van de whisky is verouderd. Zo heeft elke whiskyfles haar eigen bijzondere verhaal. Dit is dan ook een van de uitgangspunten van de 5e editie van The Spirit of Maastricht, het bekende whisky-evenement op 27 en 28 oktober 2019, waar alles draait om de betere whisky’s en andere exclusieve spirits.
Nieuwe opzet en locatie
Voor het eerst vindt The Spirit of Maastricht over twee dagen plaats. Op zondag 27 oktober 2019 is het event open voor alle bezoekers en zijn particuliere whiskyliefhebbers van harte welkom. Op maandag 28 oktober krijgt het evenement een vervolg in de vorm van een extra beursdag voor het bedrijfsleven. Het gaat om een besloten B2B-setting, waar representanten uit het bedrijfsleven en de horeca alle gelegenheid hebben zich te verdiepen in de wondere wereld van de whisky’s en andere bijzondere spirits. De gewijzigde opzet van het whiskyfestival komt ook tot uitdrukking in de nauwe samenwerking met BBB Maastricht, de organisatie die vooral bekend is van de succesvolle jaarlijkse horecavakbeurs in MECC Maastricht. Locatie is COMPLEX Maastricht, een bijzondere locatie in het centrum van Maastricht, op loopafstand van het Centraal Station.
Presentatie van meer dan 600 whisky’s
Met meer dan 600 fraaie whisky’s en bijzonder spirits, verhalen over whisky, muziek, food en lifestyle belooft het weer een mooie beleving te worden. De (malt)whisky’s en andere exclusieve spirits zullen ook allemaal te proeven zijn. Onder de importeurs die dit jaar naar Maastricht komen, bevindt zich onder meer A Brand New Day. Behalve de Jack Daniel’s Sinatra Select vertegenwoordigt dit huis ook Glendronach, een van de oudste whisky- distilleerderijen van Schotland, en BenRiach in Speyside, het gebied waar bij benadering de helft van alle malts vandaan komt. Whisky-liefhebbers raken niet uitgesproken over de schoonheid van deze streek.  André Kerstens geeft acte de présence met onder meer een rye whiskey uit de Verenigde Staten, maar ook met de Tokinoka Blended Whisky, van White Oak, de eerste whisky distillery in Japan. Ook Bacardi-Martini komt naar Maastricht, inclusief het hele assortiment van deze drankengigant. Een greep uit de merken: Alberfeldy, Aultmore, Craigellachie, Royal Brackla, The Deveron en Dewar’s.
Nieuwe kansen in een groeiende markt
Daarnaast zijn er tal van kleinere importeurs uit binnen- en buitenland die een mooi aanbod aan premiummerken uit diverse delen van de wereld vertegenwoordigen. Voorbeelden zijn: Dutch Whiskyteers, met onder meer een verzameling exclusieve en zeldzame malts, het Maastrichtse Fine Spirits, producent van onder andere de succesvolle Wyckse Wodka en Het Anker uit de Belgische stad Mechelen met de beroemde Gouden Carolus Single Malt en Mwórveld Distillery uit Meerssen.
Volgens de organisatie van The Spirit of Maastricht is de belangstelling voor de nieuwe opzet overweldigend. Beursmanager Erik Stroink: “Als BBB Maastricht zien wij heel duidelijk dat destillaten in het hogere segment een groeimarkt vormen. Voor ons is dit ook een reden geweest om de samenwerking met The Spirit of Maastricht te zoeken. Het moet wel heel gek lopen als we met dit uitgebreide tweedaagse whisky-festival niet een jaarlijks terugkerend hoogtepunt aan de evenementenkalender van Maastricht toevoegen.”
Kaarten voor het festival kunnen worden besteld via: thespiritofmaastricht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *