Sinterklaas Leest Voor: het échte sinterklaasgevoel in een nieuwe online serie!

In de nieuwe online sinterklaas-serie ‘Sinterklaas Leest Voor’ leest de goedheiligman elke dag een verhaaltje voor aan de kinderen van Nederland en Vlaanderen. Elk verhaal uit het Grote verhalenboek van de Sint staat garant voor het échte sinterklaasgevoel, met enkele aanpassingen aan de moderne tijd. De serie telt 20 afleveringen van zo’n 8 minuten die elke dag vanaf 17.00 uur te bekijken zijn via Youtube, Facebook en www.sinterklaasleestvoor.nl.
De Haarlemse vrienden Raymond Braams en Ben Prins hebben 2 jaar aan de realisatie van ‘Sinterklaas Leest Voor’ gewerkt. Raymond Braams: “Het is voor beiden een droom die werkelijkheid wordt. De serie ademt het echte Sinterklaasgevoel van vroeger. We hopen dan ook dat kinderen, ouders en liefhebbers van de Sint hier gezellig samen op de bank met speculaas en warme chocolademelk van gaan genieten.” Raymond Braams en Ben Prins zijn beiden al jaren actief in de sinterklaaswereld. Zo leverde Braams in het verleden al een bijdrage aan diverse ‘Club van Sinterklaas’-films en zorgt hij al jaren voor de aanwezigheid van de Sint en Pieten bij activiteiten van Nationaal Fonds Kinderhulp.
‘Sinterklaas Leest Voor’ is gemaakt met voornamelijk vrijwilligers. Ben Prins: “Om aan de kwaliteit van ons eigen Sinterklaasgevoel te voldoen zouden we eigenlijk het budget van een speelfilm nodig hebben. Dat was er niet dus hebben we een beroep gedaan op vrienden, kennissen en relaties uit de filmindustrie en sinterklaaswereld. Zij hebben vaak op geheel vrijwillige basis meegewerkt en daar zijn we ze enorm dankbaar voor. We hopen dat er massaal gekeken wordt, dan kunnen we met de opbrengsten van seizoen I al langzaam gaan fantaseren over een vervolg.”
De titelsong van ‘Sinterklaas Leest Voor’ is gecomponeerd door Axel Lukkien, bekend van zijn werk voor Het Klokhuis en Sesamstraat. Frank Scholten treedt aan als raadgever van Sinterklaas, Stef de Reuver (Pakjesboot 13, film) kruipt in de rol van Stuurpiet. Samen zijn zij op 17 november te zien in aflevering 1, dan nog vanaf de Stoomboot. In de afleveringen die daarop volgen zal de Sint vanuit zijn kasteel nog veel meer pieten introduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *