Ruim 8 op de 10 Nederlanders eet te weinig fruit

Erwin de Hart van de ANWB verkeersinformatie aan het filefruit

Bijna negen op de tien Nederlanders eet te weinig fruit, zo blijkt uit onderzoek van het RIVM.De oplossing hiervoor is om vaker en verspreid over de dag fruit te eten, zo zeggen gedragswetenschappers. De file lijkt een ideaal moment om Nederlanders meer fruit te laten eten. Het is drukker op de weg dan ooit tevoren, en de filedruk neemt toe volgens de ANWB.

Tijdens het rijden eten we regelmatig iets in de auto, vooral tijdens de file. Alleen is dat vooral koek, snoep en boterhammen, blijkt uit consumentenonderzoek. Bij navraag wat men zoal eet in de auto, kwam fruit pas op de vierde plek. Daarom is de nieuwe campagne Filefruit gestart.

Filefruit doorbreekt routine
In Nederland eet 87% van de volwassenen minder fruit dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 200 gram. “Eten doen we op onze routine, net zoals autorijden is het onbewust gedrag. Om gedrag te veranderen hebben we op het juiste moment een duwtje nodig, zoals een herinnering.De campagne filefruit herinnert autorijders eraan om voordat ze in de auto stappen fruit mee te nemen voor onderweg” zegt prof. dr. Emely de Vet, hoogleraar Consumptie en Gezonde Leefstijl aan Wageningen Universiteit.

Vandaag zorgt de Filefruit actie dat mensen er niet omheen kunnen. Een Filefruit team deelt appels uit bij onder andere het tankstation langs de A4 ter hoogte van Hoogmade, één van de grootste fileknelpunten in Nederland.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

De Filefruit actie is bedacht door de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF), en heeft als doel de fruitconsumptie te stimuleren. De binnenlandse consumptie van fruit is structureel te laag, en de consumptie van Nederlandse appels neemt bijvoorbeeld al jaren op rij af. Het NAGF zoekt methoden om mensen structureel meer groenten en fruit te laten eten met het oog op een gezonde en duurzame leefstijl. Resultaten van het consumentenonderzoek naar eetgedrag in de auto zijn te vinden op www.filefruit.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *