ReChill – met Akwasi: Creatief en inspirerend kinderprogramma over ontspannen en mediteren

ReChill-groep-_Lilian-van-Rooij
Uitzending:      
vanaf 25 september elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag rond 16.05 uur op NPO Zapp
Website:            www.zapp.nl/rechill

Kinderen zijn tegenwoordig druk, druk, druk: hun best doen op school, sporten, muziekles, het bijhouden van social media, noem maar op. Regelmatig ontstressen en het hoofd leegmaken is daarom belangrijk. In het succesvolle programma ReChill, bekend van Schooltv.nl, laat rapper en acteur Akwasi kinderen op zijn eigen komische en inspirerende wijze kennismaken met mediteren en ontspannen: ReChillen. Hierdoor krijgen ze beter grip op stress en hun emoties. Mediteren zweverig en saai? Niet met ReChill!
Uit onderzoek blijkt dat kinderen door te mediteren meer zelfvertrouwen krijgen, hun concentratievermogen en creativiteit erop vooruit gaan, hun lichamelijke gezondheid verbetert en de kans op stress en angst afneemt.
‘Als het aan mij ligt, ban ik het woord stress helemaal uit. Dat kan met dit programma’, geeft Akwasi aan. ‘Door te kijken en de tools die ReChill biedt aan te grijpen om zelf te mediteren, wordt je vrolijker, beter en hopelijk zelfs gezonder. Ik denk dat de technieken die worden gepresenteerd in ReChill alleen maar voordelen bieden.’
Na het succes van ReChill op Schooltv.nl eerder dit jaar, zijn er nu 24 tv-afleveringen gemaakt voor NPO Zapp.
Wat is ReChill
Met ReChill krijgen kinderen tools om te mediteren en ontspannen op hun manier, wanneer zij dat zelf willen. Het programma bestaat uit 24 Doe-het-zelf sessies van ongeveer 7 minuten waarin Akwasi op zijn eigen creatieve manier de kijker trakteert op een portie ReChill.
In elke aflevering wordt een herkenbare situatie behandeld waar iedereen wel eens mee te maken heeft. Welke oefeningen kun je bijvoorbeeld het beste doen als je niet kunt slapen? Wat doe je als je boos, verdrietig of jaloers bent? Of als je sorry moet zeggen? De oefeningen worden afgewisseld met grappige mantra’s, persoonlijke testimonials van kinderen en leuke animaties met een wetenschappelijke introductie op de thema’s. De sessies vragen geen voorbereiding, zodat iedereen meteen mee kan doen!
ReChill hoopt kijkers te motiveren mediteren onderdeel te maken van hun dagelijks leven. Akwasi: ‘Ik ben zelf de afgelopen zes jaar steeds meer gaan mediteren. Reden daarvoor is dat er als millenial ontzettend veel op je afkomt. Ik merkte dat het daardoor steeds moeilijker werd om te presteren. Door te mediteren, leerde ik te kanaliseren: voor een korte periode focussen op een bepaald punt, zodat je daarin een optimaal resultaat kunt halen. Nu heb ik rust en overzicht in mijn hoofd, en presteer ik beter dan ooit!’.
Regie: Sacha Vermeulen
Producent: Blazhoffski/Need Vision
Eindredactie: Anneke Dorsman (NTR) & Robbert-Jan van de Velde (Blazhoffski)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *