Ooglidcorrecties en plastische chirurgie worden omarmd door Nederlandse vrouwen boven de 35

02J84121Voor de april editie vroeg marktonderzoeksbureau Motivaction in opdracht van NOUVEAU, vrouwen van 35 + naar hun mening over en ervaring met cosmetische chirurgie. ‘Doen we het of doen we het niet?’ De uitslag is verrassend: 50% van de vrouwen die weleens iets aan haar gezicht heeft laten doen liet al een ooglidcorrectie doen. Het complete onderzoek verschijnt op 4 april.   

Cosmetische chirurgie staat volop in de belangstelling. Zeker bij de doelgroep van glossy NOUVEAU, die veel aandacht aan beauty en met name aan anti-aging besteedt. Voor de redactie genoeg aanleiding om eens te peilen hoe de Nederlandse vrouw denkt over een plastische ingreep. Doen of niet? Volop de nieuwste technologie benutten of liever natuurlijk ouder worden? Al eens een ingreep laten uitvoeren en zo ja, hoe beviel dat? Hoe word je eigenlijk stijlvol ouder? Deze en andere vragen werden aan Nederlandse vrouwen van 35+ voorgelegd..

Cijfers
Dat het onderwerp leeft, bleek wel uit de respons. Maar liefst 591 vrouwen (35+) respondeerden en gaven hun mening en de meningen blijken behoorlijk verdeeld. Een aantal cijfers:

  • Verreweg de meeste vrouwen (80%) willen er vooral goed uit blijven zien, niet per se jonger ogen.
  • Van de vrouwen boven de 35 jaar vindt 39% dat er niks mis is met cosmetische behandelingen, zolang het resultaat er maar natuurlijk uitziet; 19% vindt zelfs dat het resultaat helemaal onzichtbaar moet zijn.
  • Maar liefst 50% van de vrouwen die weleens iets aan haar gezicht heeft laten doen heeft een ooglidcorrectie laten doen.
  • 39% vindt de toepassing van botox, fillers, peeling, laserbehandelingen, een ooglidcorrectie of zelfs een algehele facelift prima, zolang het resultaat maar natuurlijk oogt.
  • Voor 18% is het gebruik van botox net zo vanzelfsprekend als haar verven of epileren.

Het nieuwe 40+
Ze mag dan gewillig een ingreep(je) ondergaan, dat betekent nog niet dat de Nederlandse vrouw boven de 35 jaar ook openhartig is over haar behandeling. Sommige vrouwen laten zelfs de partner in het ongewisse. De ooglidcorrectie is in de regel het meest bespreekbaar. Dat lijkt samen te hangen met het medische aspect ervan: overhangende oogleden kunnen het zicht belemmeren en hoofdpijn veroorzaken. De ingreep is ook – in principe – eenmalig, in tegenstelling tot injectables. Nederlandse vrouwen lopen nog niet massaal warm voor cosmetische chirurgie. Bijna een derde van de vrouwen is wel voorstander van kleine ingrepen, maar een facelift of ander ‘snijwerk’ is een stap te ver, vooral als vriendinnen (4%) dat af zouden keuren of als nep zouden bestempelen. Opvallend: onder de 50+-vrouwen heeft ruim 60% nadrukkelijk geen behoefte aan chirurgische ingrepen. Hoofdredacteur Claudia Straatmans: “De tijd dat vrouwen boven de veertig niet meer meetelden is voorbij. Er waren nog nooit zoveel vlotte veertigers en fitte vijftigers als nu, en dat we daar een beetje hulp bij gebruiken raakt steeds meer geaccepteerd. Vrouwen boven de veertig zijn nog nooit zo mooi, knap en sexy geweest als nu.”  Wie toch kiest voor een ingreep, heeft in het algemeen ook een bovenmodaal inkomen.

Slechts een magere 3% van de ondervraagden zou de vakantie laten schieten voor een bezoek aan de plastisch chirurg.

Lees de hele reportage in NOUVEAU nr. 5 hier.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *