Nederlandse medische toeristen steeds vaker naar Turkije

Het toerisme in Turkije heeft een flinke klap gehad sinds de politieke ongeregeldheden in het land. In twee jaar tijd is het aantal Nederlandse vakantievierders in Turkije met zo'n 30% gedaald. Desondanks kent het medische toeisme vanuit Nederland een stijging en is Turkije hiervoor populairde...

Het toerisme in Turkije heeft een flinke klap gehad sinds de politieke ongeregeldheden in het land. In twee jaar tijd is het aantal Nederlandse vakantievierders in Turkije met zo’n 30% gedaald. Desondanks kent het medische toerisme vanuit Nederland een stijging en is Turkije hiervoor populairder dan ooit.

Nederlanders kiezen massaal voor Turkije
Waar het algehele toerisme een daling kende van 29,7%, steeg de opbrengsten uit het medisch toerisme met 12% vergeleken het voorgaande jaar. Plastische chirurgie was voorheen voornamelijk weggelegd voor welgestelde patiënten, maar door het relatief goedkope aanbod in landen als Turkije, kan Jan Modaal zich ook een dergelijke ingreep permitteren. Esteworld-Haartransplantatie.nl is een bedrijf die hier handig op inspeelt. Na een intake in Nederland, worden geschikte kandidaten doorverwezen naar Turkije, waar men al gauw €2.000,- bespaart op een haartransplantatie.

Twijfels over nazorg
Chirurgen in Turkije doen niet onder voor specialisten in Nederland, toch zijn er ook nog Nederlanders die hun twijfels hebben over de nazorg en dat is niet geheel onterecht. Daarom is het altijd zaak om na te gaan of een instelling voldoet aan de gestelde eisen en in het bezit is van onmisbare keurmerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *