Nederlanders in top 3 brokkenpiloten in Oostenrijkse sneeuw

Ongeveer zes op de tien Nederlandse wintersporters kiezen voor Oostenrijk als bestemming. Op de pistes in het Alpenland maken Nederlanders echter relatief vaak brokken. Bij 7% van de ongelukken in de Oostenrijkse sneeuw is een Nederlander betrokken. Alleen Duitse en Oostenrijkse skiërs en snowboarders hebben vaker pech op de piste. Dit en meer blijkt uit het wintersportonderzoek door beslist.nl.

Blessures vooral aan knie, hoofd en schouders
Skiërs en snowboarders lopen vooral knieblessures op, zoals gescheurde kruisbanden of een gebroken knieschijf (27%). Ook letsel aan hoofd (17%) en schouder (12%) komt vaak voor.

Opvallend genoeg lopen vrouwen vaker een knieblessure op in de sneeuw dan mannen. Mannelijke wintersporters krijgen daarentegen vaker last van hun romp en schouders.

De grootste kans op een blessure heb je op de lange latten: het aandeel brokkenmakende snowboarders is tussen 2010 en 2020 bijna gehalveerd, van 20,4% naar 11,6%.

Oostenrijk favoriete bestemming
Van de Nederlandse wintersporters trekt 59% naar Oostenrijk, dat daarmee Frankrijk (16,5%) en Duitsland (7,9%) ruim voorblijft als onze favoriete wintersportbestemming. Zwitserland (5,3%) en Italië (4,7%) zijn minder in trek als bestemming om de wintersportvakantie door te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *