Gezond recept: Pompoensoep

02e59808Pompoensoep is een heerlijk herfstgerecht. Zelf pompoensoep maken is simpel en kan iedereen!

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Pompoen (750 gram)
  • 1 Laurierblaadje
  • 1 bosje tijm
  • 2 bouillonblokjes
  • Slagroom of crème fraîche
  • Fijngesneden verse kruiden
  • Olie

Aan de slag:

  • Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn
  • Snij de pompoen in blokjes
  • Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Voeg de stukjes pompoen toe
  • Voeg water toe aan het groentemengsel tot alles net onder staat en breng het aan de kook.
  • Doe het laurierblaadje, de tijm en de bouillonblokjes ook in de pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Haal daarna de laurier en de tijm weer uit de pan.
  • Haal de pan van het vuur en pureer het mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde soep.
  • Serveer de soep met een scheut slagroom of crème fraîche en wat fijngesneden verse kruiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *