Wat moet ik nu geloven dokter?

wat_moet_ik_nu_geloven_dokter_mp2We vinden een gezonde voeding en goed bewegen steeds belangrijker, maar verliezen de weg in de stroom van nieuwe, soms tegenstrijdige onderzoeken over voeding en  beweging.

Dokter Hendrik Cammu gaat in Wat moet ik nu geloven, dokter? op zoek naar de beste versie van de waarheid over voeding en bewegen. Hij werkte alle mogelijke wetenschappelijke toptijdschriften door op zoek naar bewijzen in de beste studies. Op een wetenschappelijk onderbouwde maar toegankelijke manier legt hij uit wat de rol is van voeding voor onze gezondheid en onze levensverwachting.
Dit is geen dieetboek met concreet voedingsadvies, maar een heldere synthese over eten en bewegen, die de bezorgde en bewuste lezer helpt om de bomen door het bos te zien. De ‘waarheid’ over voeding, beweging en gezondheid is heel genuanceerd en vaak een kwestie van gezond verstand.

 

ISBN 978 94 014 4332 6
Paperback
270 blz.
€ 19,99
Uitgeverij Lannoo

 


Over de auteur

Hendrik Cammu is afdelingshoofd gynaecologie en hoogleraar aan de VUB. Sinds vele jaren houdt hij zich bezig met populariseren van medische wetenschap, eerst in de krant De Tijd, vervolgens in magazine EOS. Hij had ook twee seizoenen lang een wekelijkse rubriek in het VRT-programma De laatste show. Regelmatig wordt hij gevraagd om duiding te geven voor radio en tv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *