Minder druk

Herken jouw stressvalkuilen en voorkom burn-out

De cijfers over stress bij jongeren liegen er niet om. Driekwart van de Nederlandse scholieren ervaart prestatiedruk en kampt als gevolg daarvan met stress- en burn-outklachten. In Minder druk helpt psychotherapeut Carien Karsten jongeren ontdekken welk stresstype ze zijn en de valkuilen op tijd te herkennen, zodat zij hierop kunnen inspelen.

Dit boek laat zien hoe jongeren tussen de 15 en 25 stress ervaren, waardoor ze het ervaren, wat het met ze doet, maar vooral ook wat je als jongere zelf kunt doen om de stress niet te veel op te laten lopen. En mocht de stress wel te veel worden, dan kunnen jongeren ook lezen hoe zij daar het beste van herstellen.

Met Minder druk kun je oefenen hoe je om moet gaan met veelvoorkomende stressfactoren, zoals prestatiedruk, perfectionisme, fear of missing out en natuurlijk eindexamenstress. Ook vind je in dit boek adviezen voor het helpen van anderen die stress ervaren. Kortom, een must-read voor alle jongeren die in zijn of haar omgeving stress ervaart.

De jongeren van nu worden ook wel ‘de generatie die altijd aanstaat’ genoemd. Zo zijn jongeren continue online, studeren zij, vullen zij een bestuurlijke functie in om later op te vallen, hebben zij een bijbaan, sporten ze en zijn ze aanwezig bij sociale gelegenheden. Met name de druk om op te vallen en fear of missing out spelen een grote rol bij jongeren. Deze druk draagt bij aan de stress en burn-outs die zij op jonge leeftijd al ervaren.

Carien Karsten is psychotherapeut, managementcoach en bestsellerauteur van onder andere Uit je burn-out. Ze verkocht al ruim 250.000 boeken over burn-out.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Minder druk | Carien Karsten | 9789021572161 | € 15,- | Kosmos Uitgevers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *