Medisch dagboek geeft patiënt grip op zijn behandeling

Zodra je ziek wordt, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Je wordt overladen met informatie, uitslagen van onderzoeken, gesprekken met behandelaars. Er spelen veel gedachten in je hoofd. Met Medisch dagboek schep je orde in die overvloed. Als patiënt kun je er al je medische gegevens in kwijt. Die kun je aanvullen met je persoonlijke gedachten en wensen. Zo krijg je overzicht en kun je samen met je behandelaars de beslissingen nemen die voor jou het beste zijn.

Het Medisch dagboek is dit voorjaar verschenen. Het wordt gebruikt door onder meer cliënten van thuiszorgorganisatie HappyNurse en in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft is op vier afdelingen een pilot gestart. De handzame uitgave is een hulpmiddel voor patiënten die een actieve rol willen spelen bij hun behandeling. Een succesvolle behandeling vergt immers de inbreng van twee typen expertise: die van de artsen en die van de patiënt zelf. Met hulp van het Medisch dagboek krijgen gesprekken tussen die twee meer inhoud en kunnen beslissingen echt samen genomen worden.

Met het Medisch dagboek voorkom je niet alleen dat je dingen vergeet; je kunt op deze manier ook beter je ziekte- en behandelproces volgen, terugkijken en er conclusie uit trekken voor de toekomst.

Het Medische dagboek is ontwikkeld op basis van praktijksituaties door Napoleon Coene, orthopedisch chirurg, en Peter de Ruiter, communicatiedeskundige, en wordt uitgegeven door PixelPerfect Publications te Den Haag. Het is te koop bij elke boekhandel en op internet.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Medisch dagboek | Napoleon Coene, Peter de Ruiter | paperback, 80 blz. | ISBN 978 94 918 333 42 | € 9,95

www.mijnmedischdagboek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *