Last van allergieklachten? Mesologie biedt een oplossing!

Wist je dat in Nederland ongeveer 25% van de bevolking last heeft van een allergie?* Allergieën en/of of intoleranties worden vaak verward maar hebben een heel andere oorzaak. Allergieën en/of intoleranties zijn momenteel een van de meest voorkomende chronische aandoeningen. Steeds meer mensen ondervinden hier dagelijks de nadelen van. Een bezoekje aan de mesoloog kan echter uitkomst bieden om jouw allergieën en/of intoleranties op een natuurlijke manier te verminderen of zelfs te verhelpen.

Wat zijn allergieën?
Ons lichaam beschermt zichzelf tegen lichaamsvreemde stoffen die ongewenst of mogelijk schadelijk zijn. Dat is positief, maar soms raakt het immuunsysteem ontregeld en reageert het op stoffen die niet gevaarlijk zijn. Als je eenmaal met zo’n stof (allergeen) in aanraking bent gekomen, onthoudt het immuunsysteem dat. Automatisch worden dan antilichamen tegen dat allergeen aangemaakt. Er ontstaat in het lichaam een reactie waarbij onder andere het hormoon histamine wordt uitgescheiden. Dat leidt tot een allergische reactie. Een allergische reactie kan zich uiten op de huid, in de luchtwegen of in het darmstelsel. Bekende allergenen zijn bijvoorbeeld gras- en boompollen (hooikoorts), huisstofmijten, huisdieren en voedsel.

Mesologie en allergieën
Veel lichamelijke klachten, waaronder ook allergieën, kunnen verholpen worden door (tijdelijk) gebruik van de juiste, natuurlijke middelen – zoals kruiden, vitamines en mineralen. Mesologie combineert reguliere medische kennis met kennis uit de Oosterse geneeswijzen zoals Ayurveda en Traditionele Chinese Geneeskunde. Bij Mesologie staat het begrijpen van jouw klacht en de achterliggende oorzaak centraal. Zowel ieder mens, als elke klacht is uniek, en vereist daarom een unieke behandeling. Een mesoloog behandelt allergieklachten van jong tot oud en stelt een persoonlijk gezondheidsplan op om de balans in het lichaam te herstellen. Leefstijl- en (tijdelijk) voedingsadvies behoren ook tot de mogelijkheden.

Wist je dat?
  1. Bij een voedselintolerantie je immuunsysteem niet is betrokken? Je krijgt klachten omdat bijvoorbeeld de vertering of opname niet goed gaat.
  2. Plotseling veel mensen allergisch is voor gluten? In werkelijkheid lijden slecht 2 a 3% van de mensen echt aan coeliakie.
  3. Een allergie niet altijd aangeboren hoeft te zijn?
  4. Dat een koemelk allergie iets anders is dan een lactose intolerantie, maar dat deze vaak verward worden?
  5. In de herfst en winter periode huisstofmijt aanzienlijk toeneemt?

Bronnen: www.hpdetijd.nlwww.gezondheidsnet.nlwww.volksgezondheidenzorg.infowww.tipsoverallergie.nl

Wanneer naar de mesoloog?
Iedereen, van jong tot oud, kan bij een mesoloog terecht. Mesologie is geschikt voor het opsporen en tegengaan van chronische en onverklaarbare klachten. De mesoloog kan naast ondersteunen bij allergieklachten, bij bijna alle klachten helpen zolang deze niet acuut zijn. Veelal wordt er na behandeling in de reguliere zorg pas gekozen voor een mesologische behandeling. Echter beide behandelingen sluiten elkaar zeker niet uit (of kunnen goed samengaan). De meest voorkomende klachten waarmee men dan naar een mesoloog stapt zijn maag-en buikklachten, vermoeidheid, huidproblemen, hoofdpijn, hormonale klachten, allergieën, eczeem, depressies, gewrichtsklachten en stressgerelateerde klachten zoals een burn-out.
Uit onderzoek onder circa 80 praktijken voor Mesologie is gebleken dat 99,2% van de ondervraagde patiënten tevreden tot zeer tevreden is over de relatie tussen hen en de mesoloog. Daarbij geeft 92% van de ondervraagde patiënten aan tevreden tot zeer tevreden te zijn met de informatie over de onderzoeksresultaten en 96,8% van de patiënten is tevreden tot zeer tevreden over het opgestelde behandelplan. Dit alles brengt dat 93,5% van de ondervraagde patiënten tevreden tot zeer tevreden is met het resultaat van de behandeling. Mocht het nodig zijn, dan verwijst de mesoloog de patiënt door naar andere therapeuten of naar de huisarts.

Zie voor meer informatie over de mogelijkheden van Mesologie, de website van de Nederlandse Vereniging Voor Mesologie: www.mesologie.nl.

Bronnen
www.allesoverallergie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *