Lancering 8 weeks online programma Mindful Zwanger voor zwangeren en hun partner

02E62842
Afgelopen zaterdag 9 september 2017 – op de Dag van de geboorte – hebben Natascha Deguelle (gynaecoloog/mindfulnesstrainer), Lilian Wirken en Yvonne Tuinte (beiden verloskundige/mindfulnesstrainer MBCP) een 8-weeks online mindfulnessprogramma voor zwangeren en hun partner gelanceerd.

Met dit laagdrempelige, maar hoogwaardige programma is flexibiliteit gegarandeerd en bepalen de ouders zelf waar en wanneer zij de lessen volgen.

Stress in de zwangerschap is bewezen nadelig. Het verhoogt onder anderen de kans op vroeggeboorte, leidt tot een toename van medicalisering en verhoogt het risico op bevallingstrauma’s. Mindfulness
in de zwangerschap en rondom het geboorteproces is wetenschappelijk bewezen effectief om angst en stress te verminderen.

Dit onlineprogramma is ontwikkeld door de nieuw opgerichte MBCP Academy. MBCP staat voor Mindfulness Based Childbirth and Parenting.

De MBCP Academy heeft als doelstelling mindfulness rondom zwangerschap, geboorte en ouderschap toegankelijk te maken in Nederland. Dit doet zij door middel van het verzorgen van
wetenschappelijk onderbouwde trainingen voor (aanstaande) ouders enerzijds, zowel online als op locatie, en anderzijds door het verzorgen van scholingen en opleidingen voor verloskundig zorgprofessionals.

Voor meer informatie kijk je op www.mbcpacademy.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *