Laat je ogen regelmatig onderzoeken

Olympisch schaatskampioen Yvonne van Gennip onderstreept belang van regelmatig oogonderzoek

Specsavers slaat de handen ineen met Olympisch schaatskampioen en huidig Teammanager Nederlandse Schaatsselectie Langebaan Yvonne van Gennip. Van Gennip en Specsavers hebben een gedeelde missie om Nederland bewust te maken van het belang van regelmatig oogonderzoek. Of het nu gaat om regelmatig je sterkte te meten, of een preventief ooggezondheidsonderzoek voor de gezondheid van je ogen. Dit is een onderwerp dat Van Gennip aan het hart gaat, omdat zij van dichtbij heeft meegemaakt welke impact een oogaandoening heeft op je leven.

Het niet tijdig ontdekken van een oogaandoening kan grote gevolgen hebben voor de rest van je leven. Maar veel mensen gaan pas naar de oogarts op het moment dat ze klachten hebben, terwijl het dan vaak al te laat is. Daar komt nog eens bij dat door de vergrijzing het aantal mensen met een oogaandoening in Nederland almaar stijgt. Daarom wijst Van Gennip samen met Specsavers Nederlanders op het belang van regelmatig oogonderzoek. Dit kan gaan om je sterkte meten of een uitgebreider onderzoek door de optometrist, het zogenaamde preventief ooggezondheidsonderzoek. Dit onderzoek wordt niet aan iedere klant standaard aangeboden. Het risico op een oogaandoening neemt toe als je 40 jaar en ouder bent. Daarnaast zijn de opticiens van Specsavers in contact met de klant alert op mogelijke klachten of erfelijke aandoeningen en kunnen zij adviseren dit onderzoek te doen.

“We gaan standaard twee keer per jaar naar de tandarts, maar een oogonderzoek doen we vaak maar één keer in de drie jaar. Terwijl je ogen zó belangrijk voor je zijn en vanaf je veertigste het risico op een oogaandoening flink toeneemt. Door een tijdige diagnose kun je de schade van een oogaandoening beperken of zelfs voorkomen. Mijn zus ziet bijvoorbeeld met één oog nog maar voor de helft, maar met een vroege diagnose had dat misschien niet gehoeven. Hoe eerder je erbij bent, des te meer kun je er nog aan doen”, aldus Olympisch schaatskampioene Yvonne van Gennip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *