Jongeren storen zich het meest aan gezondheidshype

Bijna zestig procent doet niet moeilijk over extra kilo’s in decembermaand

Bijna 64 procent van de jongeren tot 30 jaar geeft aan zich te storen aan de gezondheidshypes die op dit moment heersen. Dit blijkt uit onderzoek van BoxBites naar de eetgewoonten van de Nederlander, gehouden onder 1017 respondenten. Vooral tijdens de decembermaanden willen ze zich niet druk maken over hun gezondheid. Zes op de tien neemt het dan ook voor lief dat ze aankomen in de decembermaand. 

Opvallend is dat voornamelijk jonge gezinnen zich tijdens de feestmaanden liever niet bezig zijn met gezond eten. Ruim 52 procent van de huishoudens met jonge kinderen zegt niet te letten op gezond eten tijdens de decembermaand. “Je zou zeggen dat jonge gezinnen het gehele jaar druk bezig zijn met de juiste voeding voor hun kinderen”, zegt Anouk Diamant, mede-eigenaar van Boxbites. “Maar niets is minder waar. Het is dan ook opvallend dat juist zij aangeven zich hier niet mee bezig houden tijdens de maand december, waar Sinterklaas en Kerst zorgen voor het opschorten van eetgewoonten.”

Aankomen tijdens de feestmaanden
Ruim 40 procent van de mannen geeft aan dat zij tijdens de feestdagen niet opletten of zij gezond eten, tegenover 31 procent van de vrouwen. Uit de meest recente Gezondheidsmonitor van CBS, RIVM en GGD blijkt dat het aandeel Nederlanders met overgewicht sinds de jaren ‘80 bijna is verdubbeld. 49 procent van de volwassen Nederlanders kampt met overgewicht, terwijl bijna 14 procent zelfs obesitas heeft. Schokkend is dan ook dat ruim 63 procent van de mannen aanvaardt dat zij in december extra kilo’s aankomen. Bij vrouwen is dit percentage 55 procent. Ruim 70 procent van de Nederlanders stoort zich dan ook niet aan het eetfestijn dat tijdens de feestdagen plaatsvindt. “We weten allemaal dat het eten van slecht, ongezond voedsel de kans op obesitas vergroot en dat dit leidt tot ernstige ziektes. Toch blijven we veel zaken vieren met veel en ongezond voedsel”, zegt Diamant.

Kerstpakketten
Dat jongeren zich storen aan de gezondheidshype zie je ook terugkomen in hun voorkeur naar kerstpakketten. Van de werkende Nederlanders geeft ruim 75 procent het niet erg te vinden om een kerstpakket te ontvangen met ongezonde lekkernijen. Daar waar werkenden in de leeftijdsgroep zestig of ouder, bijna 45 procent, graag ziet dat kerstpakketten gezonder zijn, zijn het voornamelijk jongeren, die aangeven het niet nodig te vinden om iets gezonds in het kerspakket te krijgen in plaats van ongezonde zaken. De resultaten uit een eerder onderzoek bevestigen de bevindingen dat jongeren de minste waarde hechten aan een gezond kerstpakket. Diamant: “Je ziet dat jongeren hun eigen keuzes willen maken en alle gezondheidshypes een beetje zat beginnen te worden. Ze willen niet dat hen verteld wordt hoe ze moeten leven, maar ze willen gewoon genieten.”

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Over Boxbites
BoxBites is sinds 2013 dé foodbox met gezonde snacks. Dat wil zeggen: tussendoortjes zonder geraffineerde suikers, gluten of kunstmatige toevoegingen. BoxBites is te bestellen voor thuis of voor op kantoor. De frequentie van bezorgen en het aantal snacks bepaal je zelf, terwijl je desgewenst ook voorkeuren kunt aangeven. Het doel van BoxBites is om mensen, thuis en op kantoor, gezonder te laten snacken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *