Blue Monday is RUNDAY? Ja!

Op maandag 15 januari 2018 is het weer Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest sombere dag van het jaar. Daarom laten we blue monday in het teken staan van positiviteit, sportiviteit en saamhorigheid. Wat kun je nou beter doen op de meest sombere dag van het jaar dan bewegen? Samen met anderen. En ook nog voor een goed doel. Op blue monday zijn er verschillende MIND Blue Monday Runs* in Nederland, geïnitieerd door mensen die ons een warm hart toedragen en zelf ervaring hebben met depressie. Dit om aandacht te vragen voor depressie. En om geld op te halen voor betere hulp. Doe je mee?

* Het zijn geen officiële wedstrijdlopen, maar sponsorlopen voor MIND Blue.

Waar doe je het voor?
Met jouw actie steun je direct mensen met een depressie. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en door ontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo’n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel.

Er zijn al bijna 60 supportgroepen in Nederland. Om deze supportgroepen te laten bestaan en uit te kunnen breiden, is geld nodig. Voor € 200,- kan 1 persoon het hele jaar deelnemen aan zo’n groep.

Waar zijn de runs en hoe schrijf ik me in? 
Ren lekker mee in jouw plaats naar keuze. Inschrijven is vanzelfsprekend gratis en kan via de links hieronder. En je krijgt ook nog jeen hardloopshirt van MIND!

·        Blauwestad (bij Groningen)
·        Utrecht
·        Amersfoort
·        Vinkeveen
·        Nieuwegein

Zelf een run organiseren?
Je kunt natuurlijk ook het heft in eigen handen nemen en je eigen run in jouw woonplaats organiseren. Hoe meer MIND Blue Monday Runs, hoe meer aandacht voor depressie en hoe meer we met z’n allen die olievlek kunnen creëren. Meer informatie vind je op doemeemetmind.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *