Inschrijving van start voor Runner’s World Zandvoort Circuit Run

 

Het Circuit Park Zandvoort staat op zondag 25 maart 2018 in het teken van hardlopen. Naar verwachting 15.000 lopers gaan op deze dag van start tijdens de 11e editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Traditiegetrouw kunnen lopers weer kiezen voor de afwisselende hoofdafstand, de 12 km, of voor het kortere 5 km parcours. Beiden mét start en finish op het spectaculaire circuit. Daarnaast heeft organisator Le Champion, na de succesvolle introductie vorig jaar, besloten om de 21,1 km definitief aan het programma toe te voegen. Inschrijven voor alle afstanden is mogelijk op www.zandvoortcircuitrun.nl.

Het circuit in de hoofdrol
De Runner’s World Zandvoort Circuit Run is zeer geschikt voor hardlopers die op zoek zijn naar een ultieme uitdaging in het voorjaar. Deelnemers aan de 12 km, de hoofdafstand van het evenement, lopen door de scherpe bochten en over de heuvels van het circuit, over het strand en de boulevard van Zandvoort en door het gezellige centrum. De glorieuze finish is tenslotte voor de eretribune op het circuit. Niet voor niks wordt dit het meest afwisselende parcours van Nederland genoemd. Datzelfde gaat op voor de 21,1 km, waarbij het parcours een extra lus over het strand en door het prachtige duingebied maakt. Deze nieuwe halve marathon was tijdens de afgelopen editie al ongekend populair en naar verwachting zal de interesse voor deze afstand ook dit jaar weer groot zijn.

Op het legendarische circuit kan eveneens een 5 km worden gelopen, de perfecte afstand voor beginnende hardlopers en liefhebbers van de korte afstand. Tenslotte is de jeugd natuurlijk ook welkom om te komen ‘racen’ op het circuit. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er de Kids Circuit Run 0,9 of 2,5 km.

Goede doel
Deelnemers aan de Runner’s World Zandvoort Circuit Run kunnen geld doneren aan Fonds Gehandicaptensport, het goede doel dat in samenwerking met Rotaryclub Zandvoort aan het evenement is verbonden. Deze stichting zet zich in voor de 1,7 miljoen sporters met een handicap. Met extra ondersteuning kunnen ook zij het plezier van sporten ervaren.

Sportief weekend in Zandvoort
Naast de Runner’s World Zandvoort Circuit Run organiseert Le Champion in hetzelfde weekend de wandeltocht 30 van Zandvoort (zaterdag 24 maart) en de fietstocht Omloop van Zandvoort (zondag 25 maart). Tijdens het sportieve weekend komen 25.000 deelnemers in actie.

Meer informatie over het evenement en inschrijven: www.zandvoortcircuitrun.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *