Held op Sokken met Alzheimer SOCKS

2391-2422c98c31a12d6b2505e79568689686

Vandaag, op Wereld Alzheimer Dag, is de tweede editie van Alzheimer SOCKS gestart; een initiatief om de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie bespreekbaar te maken en bij te dragen aan een oplossing. De succesvolle campagne uit 2015, waarbij Nederland massaal foto’s deelde van het dragen van twee verschillende sokken, krijgt een vervolg. De nieuwe collectie is ontworpen door het designduo Spijkers en Spijkers. Jong en oud kan dit jaar een Held op Sokken zijn met de toevoeging van kindermaten én een speciaal kinderboek uit de Borre-reeks, ‘Borre en de sokken van oma’.

Nederlandse topontwerpers voor spraakmakende sokken
De eerste editie van Alzheimer SOCKS werd ontworpen door Mart Visser en de erven van Frans Molenaar, die zelf aan de ziekte van Alzheimer leed. Dit jaar heeft het Nederlandse modeduo Spijkers en Spijkers de sokken ontworpen. De ontwerpsters Truus en Riet Spijkers hebben zich laten inspireren door hun eigen ervaringen als eeneiige tweeling en de verwarring die zij als gelijkende zussen oproepen.

Kindermaten en Borre en de sokken van oma
Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat de ziekte van Alzheimer ook onder jonge mensen voorkomt. Om de ziekte daarom bespreekbaar te maken bij kinderen én kleinkinderen van mensen met alzheimer, zijn de sokken beschikbaar in kindermaten en is er een speciale uitgave van Borre. De speciale editie van dit Borre-boekje heet ‘Borre en de sokken van oma’. Borre-boekjes spelen een rol in de leesontwikkeling van een kind. Het boekje gaat over oma die vergeetachtig wordt en in alle verwarring twee verschillende sokken aandoet.

Held op Sokken
De campagneslogan voor de tweede editie Alzheimer SOCKS is ‘Word ook een Held op Sokken!’ Een held zijn was namelijk nog nooit zo makkelijk. Wie de Alzheimer SOCKS koopt, steunt direct onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en is zo een echte held op sokken.

Word ook een Held op Sokken en deel jouw foto’s met #HeldOpSokken!

De Alzheimer SOCKS met het design van Spijkers en Spijkers zijn vanaf vandaag onder andere verkrijgbaar bij meerdere Jumbo-winkels, Jeans Centre, via Sodexo en online via www.alzheimersocks.nl voor €6,99 per paar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *