Grootste historische festival van Nederland van start!

4e editie Geschiedenis Festival: zaterdag 6 oktober in Haarlem.

Geschiedenis leeft in Nederland! Dat blijkt uit het overweldigende succes van het Geschiedenis Festival van voorgaande jaren. In 2017 was het festival volledig uitverkocht. Ook dit jaar organiseert Historisch Nieuwsblad hét evenement voor alle geschiedenisliefhebbers van Nederland. Op 6 oktober gaan de beste historici uit binnen- en buitenland met elkaar en het publiek in gesprek over de meest uiteenlopende onderwerpen in de Philharmonie in Haarlem.

Inmiddels is op de geheel vernieuwde website de kaartverkoop van start gegaan. Snelle beslissers kunnen tot 26 mei gebruikmaken van een speciale vroegboekkorting.

De eerste namen zijn al bekendgemaakt: Maarten van Rossem, Herman Pleij, Annegreet van Bergen en de Zweedse historicus Dick Harrison zullen hun opwachting maken. Ook Jan Brokken, Luc Panhuysen en Willem Melching geven een lezing. De lijst met sprekers wordt wekelijks aangevuld op de programmapagina.

Het Geschiedenis Festival sluit traditiegetrouw losjes aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis: Opstand. En de onderwerpen die aan bod komen variëren van naoorlogse welvaart tot de Dertigjarige Oorlog en van de Egyptische godenwereld tot negentiende-eeuws nationalisme.

Maar het festival biedt veel meer dan lezingen alleen. Doe mee met de workshops, geniet van muziek en theater en ontmoet de grootste historici.

 

Kortom, het Geschiedenis Festival biedt voor elk wat wils. Een niet te missen event voor elke geschiedenisliefhebber.

 

Libris en Labrys Reizen sponsor
Boekhandelscollectief Libris is, net als voorgaande jaren, wederom de trotse hoofdsponsor van het Geschiedenis Festival. De Libris-boekhandels zijn te herkennen aan hun brede assortiment, sterke lokale uitstraling en kwaliteit in service en advies. Daarnaast heeft Labrys Reizen zich nogmaals als sponsor aan het Geschiedenis Festival verbonden. Deze reisorganisatie werkt al jaren met Historisch Nieuwsblad samen en verzorgt culturele reizen met prominente historici die de reiservaring verrijken.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Geschiedenis Festival 2018
Zaterdag 6 oktober, 9.00u – 18.00u
Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, Haarlem

Tickets en informatie
Leden: € 45,- (vanaf 27 mei: € 49,95)
Regulier: € 55,- (vanaf 27 mei: € 59,95)
Studenten: € 25,-

Informatie en kaartverkoop via geschiedenisfestival.nl.

Volg het Geschiedenis Festival via Facebook en Twitter en praat mee over #GF2018. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *