Gezocht: dichters, schrijvers en creatievelingen

voor 7e editie van De Grote Kerstkaartenactie 

Het Nationaal Ouderenfonds roept voor de zevende editie van de Grote Kerstkaartenactie jong en oud op om kerstkaarten te schrijven, dichten of knutselen voor ouderen. De tijd rondom kerst is voor veel ouderen een extra moeilijke periode waarin zij zich eenzaam kunnen voelen. Kinderen leren via lesmateriaal van Kidsweek hoe ze een kaart schrijven en bezorgen ouderen via het Ouderenfonds een lichtpuntje met hun bijzondere creaties. Kinderboekenauteur Jozua Douglas helpt als ambassadeur van de Grote Kerstkaartenactie de jongeren dit jaar met exclusieve tips & tricks.

Grote lokale kracht  
Het Ouderenfonds zorgt er samen met PostNL voor dat kaarten voor de Grote Kerstkaartenactie vóór kerst worden bezorgd bij ouderen in woonzorgcentra door het land. Daarnaast is het ook mogelijk om de kaarten direct bij ouderen in de eigen omgeving in de bus te doen. Zo krijgt de landelijke actie grote lokale kracht en verbinden we verschillende generaties. 

Alle scholen kunnen het lesmateriaal van Kidsweek downloaden en in de klas gebruiken. Dit gaat in op vragen als “Hoe schrijf ik een aanhef en hoe verwoord ik mijn boodschap?’”. Ambassadeur Jozua Douglas zorgt voor inspiratie en glittertips met een speciaal opgenomen filmpje. 

De Grote Kerstkaartenactie wordt mede mogelijk gemaakt door PostNL en Kidsweek.

Schrijf jij ook een kaartje? 
Kies een mooie kaart uit of maak er zelf één of twee, of een heleboel. Schrijf een warm berichtje voor een oudere. Als je jouw naam en adres op de kaart vermeldt krijg je misschien wel een kaartje terug.

Plak een postzegel en stuur de kaart(en) vóór 11 december naar het Ouderenfonds: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort.

Voor meer informatie en instructie kun je terecht op de website van het Nationaal Ouderenfonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *