Friesland en Limburg dik bezaaid met gewichtsconsulenten

03b86799Het Limburgse Bunde en het Friese Stiens kennen met drie en vijf gewichtsconsulenten een hoge ‘gewichtsconsulentendichtheid’. Het relatief nieuwe beroep gewichtsconsulent is erg populair. Het aantal consulenten groeit snel. Dat blijkt uit een onderzoek van Happy Weight.

Dat Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de drie plaatsen zijn met het hoogste aantal gewichtsconsulenten is niet verwonderlijk, aangezien ze ook de ranglijst met de meeste inwoners aanvoeren. De achtste plek van Ede is wel opvallend, qua grootte is het de 24e stad van Nederland. Onduidelijk is of Ede meer inwoners met overgewicht telt dan gemiddeld.
Of wat te denken van het Limburgse Bunde? De 5.817 inwoners kunnen te rade gaan bij drie gewichtsconsulenten. In Friesland is de ‘gewichtsconsulenten-dichtheid’ nog groter. Het 7.640 zielen tellende Stiens kent vijf gewichtsconsulenten.
In maar liefst 798 plaatsen in Nederland voeren gewichtsconsulenten praktijk, zelfs in Biggekerke (919 inwoners).

Wybertha is gewichtsconsulent
Happy Weight analyseerde de gegevens van 1.969 gewichtsconsulenten. Monique is met stip de meest voorkomende naam onder de beroepsgroep.
De top-5 van populaire namen voor gewichtsconsulenten bestaat naast Monique verder achtereenvolgens uit Sandra, Esther, Petra en Ellen. En ook Wybertha is gewichtsconsulent.

Massale afvalpoging
December is de maand waarin Nederland zich traditiegetrouw massaal voorbereid op een nieuwe afvalpoging in januari. “De piek ligt voor kerst”, vertelt Stan van Eck van Happy Weight. “De voornemens worden in december gemaakt, na sint en voor kerst. Van de feestdagen wordt eerst nog even lekker genoten en dan begint het afvallen.”
Het onderzoek onder gewichtsconsulenten is uitgevoerd door Happy Weight. Happy Weight Personal is een programma dat deelnemers, zelfstandig of onder begeleiding, helpt bij het bereiken van een gezond gewicht. Al meer dan zestigduizend mensen volgden een programma van Happy Weight. De programma’s worden vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *