eSporter Koen Weijland schrijft boek over zijn weg naar de top

Een inkijk in de wereld van Nederlands meest succesvolle eSporter

In een zomer vol grote transfers, kondigde ook Nederlands bekendste FIFA esporter Koen Weijland zijn vertrek aan bij Ajax. Hét moment voor de vijfvoudig Nederlands FIFA kampioen om als eerste Nederlandse eSporter een boek te schrijven over de bijzondere wereld van de eSports. 

Koen Weijland is één van de meest succesvolle eSporters van Nederland. Hij heeft maar liefst vijf titels behaald als FIFA kampioen en stond vier jaar (2010, 2011, 2015, 2017) op nummer 1 op de wereldranglijst. In 2016 is hij als eerste officiële eSporter ooit gecontracteerd bij een Nederlandse profclub: Ajax. Hij heeft daarbij officieel het rugnummer 39 toegewezen gekregen en een eigen plekje in de kleedkamer van Ajax bemachtigd.  Na bijna een decennia lang zich compleet te hebben gestort op eSports is het tijd voor Koen om zijn horizon naast de eSports te verbreden. Maar niet voordat hij een inkijkje heeft gegeven in zijn wereld als eSporter.

In zijn boek Strijder beschrijft Koen Weijland zijn weg naar de top als FIFA eSporter. Wat komt erbij kijken om aan te top te komen, en te blijven? En wat staat je allemaal te wachten als professioneel eSporter bij een topclub als Ajax. Ook geeft hij tips en tricks over hoe jij professioneel eSporter kunt worden.

Strijder is hét boek voor jonge (en oude) voetbalfans en FIFA-spelers die beter willen worden in het spel en nieuwsgierig zijn naar de wereld waarin Koen zich begeeft.

Koen Weijland is hét boegbeeld van de Nederlandse eSports scene. Hij is door Ajax als eerste eSporter ooit gecontracteerd en is zeer succesvol YouTuber (meer dan 115.000 abonnees). Op FOX Sports is Koen regelmatig te zien als commentator en analist bij de eDivisie.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

Koen Weijland – Strijder | Koen Weijland | ISBN: 9789021568768 | € 18,99 | Verschijningsdatum: september 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *