Verse eetbare tulpenbollen zijn een seizoensproduct, net als asperges. Nu de tulpenbollen zijn uitgebloeid, zijn er weer verse, eetbare tulpenbollen leverbaar. Vorig najaar verscheen het kookboek Eet smakelijke tulp met recepten van Johanna Huiberts. Zij is boerin van deze biologische bollen en ook hobbykok:
“We kennen de tulp als sierbloem, samen met molens en kaas HET handelsmerk van Holland en nu ook weer als lekker eten, het is een schat van eigen biologische bodem!”
Haar kookboek is
Het kookboek is voor iedereen die van tulpen houdt en zich wil laten verrassen door de tulp als heerlijk en gezond eten.
EET SMAKELIJKE TULP, heerlijke gerechten met eetbare biobollen en -bloemen | Johanna Huiberts-van den Berg (receptuur en fotografie) en Reineke van Tol (teksten) | ISBN 978 94 91549 977 | € 18,50
(dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met Huiberts Biologische Bloembollen en Natuur en Milieu Federatie Noord)