Een dikzak met een missie…

Wouter Cornet houdt, net als veel andere mensen, van lekker eten. Vooral veel en het liefst ook heel ongezond. Van kleins af aan gaat zijn hart sneller kloppen van koek. 

Het ging lang goed omdat hij in zijn jonge jaren een heel sportief leven had. Tot hij van een jongen een man wordt en het sporten langzaam uit zijn routine verdwijnt. Dan gaat het fout en begint hij steeds meer te eten. Hij krijgt overgewicht en dat begint zich tegen hem te keren. Er dienen zich verschillende medische problemen aan en als hij in een kledingwinkel niets meer kan vinden dat hem past gaat de knop om. Hij wil afvallen. Maar nu echt! 

Dit boek volgt Wouter Cornet in zijn poging om van een gezellige dikzak weer een gezonde sportieve man te worden. Het valt de lezer daarbij direct op dat Cornet niets moet hebben van een belerend vingertje. Ook verschuilt hij zich niet achter de invloed van zijn genen of van opdringerige reclame. Hij schreef dit boek in de eerste persoon waarbij hij zichzelf absoluut niet ontziet. Het boek opent met “Een vreetzak ben ik. Veel te dik. Echt veel te dik.” Daarmee is de toon gezet. 

Cornet neemt de lezer mee in zijn eigen zoektocht naar een betere versie van zichzelf. Die zoektocht gaat met vallen en opstaan. Zo heeft hij na aanvankelijk succes, een enorme terugval in december – de feestmaand. In een week tijd groeit zijn gewicht met één kilo per dag. Laat echter niet de indruk ontstaan dat het allemaal kommer en kwel is. Dit boek is doorspekt met humor doordat het allemaal eigenlijk heel herkenbaar is. Zo droeg hij zijn broeken met het bovenste knoopje open, waar hij dan zelf weer de spot mee drijft. 

Het is een vlot geschreven boek dat met een aanstekelijk enthousiasme gaat over de afvalrace van wouter Cornet. Maar daaronder ligt een laag die voor anderen heel inspirerend kan zijn. 

Wouter Cornet groeide op in een sportief gezin. Hij studeerde aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, en psychologie aan de UVA. Hij heeft een vrouw en twee kinderen. Cornet werkt op de afdeling Research & Development bij een TV-productiebedrijf. 

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider]

De gezellige dikzak op dieet |188 blz.|Paperback Uitgeverij Elmar | € 18,99 | ISBN 978 90389 27145 | nov 2019 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *