De kracht van dankbaarheid

De kracht van dankbaarheid Ernst Bohlmeijer & Monique Hulsbergen ISBN 9789401446907 | € 14,99 | 192 blz. | Paperback

Dankbaarheid oogt op het eerste gezicht wat fragiel, maar heeft een enorme beschermende kracht.

Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen verdiepten zich in internationaal wetenschappelijk onderzoek en ontdekten dat dankbaarheid een van de krachtigste hefbomen is voor meer welbevinden. Dankbaarheid maakt je leven intensiever en vreugdevoller. Het vergroot bovendien je veerkracht, waardoor je moeilijke momenten met meer hoop en moed tegemoet kunt treden.

Het allerbeste nieuws? Dankbaarheid kun je trainen. Dit inspirerende boek helpt je op een heel praktische manier op weg, aan de hand van concrete oefeningen en tips. Het toont je hoe ook jij meer dankbaarheid kunt ervaren en het als een basishouding in je leven kunt integreren, zodat je de verrijkende en beschermende kracht ervan ten volle kunt ervaren.

‘Ik heb lange tijd de kracht van dankbaarheid onderschat.
Het leek me wel leuk en aardig, maar was het wel realistisch?
Is het niet iets dat je snel kunt overdrijven?
 Tot ik me erin ging verdiepen
en dankbaarheid ook
 actief in mijn eigen leven begon toe te passen.’
– Prof. dr. Ernst Bohlmeijer

Over de auteurs
Prof. dr. Ernst Bohlmeijer is psycholoog en als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Twente. Hij is een van de pioniers op het vlak van positieve psychologie in Nederland.
Monique Hulsbergen is psychologe en oprichter van Voluit Leven. Zij werkte eerder achttien jaar als psychotherapeut. Over hoe je het beste uit jezelf kunt halen – ook als je te maken hebt met lichamelijke of psychische klachten of lastige omstandigheden – schreven ze samen al diverse boeken, onder meer het goed onthaalde Dit is jouw leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *