Care Plus® intensiveert de strijd tegen Malaria

Omdat op 20 augustus 1897 de Britse arts Ronald Ross ontdekte dat muggen verantwoordelijk zijn voor het overbrengen van malaria is het vandaag Wereldmuggendag.  Op jaarbasis raken naar schatting nog altijd zo’n 219 miljoen mensen geïnfecteerd met malaria en eist deze infectieziekte ruim 435.000 doden. Hiermee is de mug, overbrenger van deze ziekte, veruit het dodelijkste beestje op aarde*.

Hoewel de ziekte nog lang niet overwonnen is, wordt er wel degelijk vooruitgang geboekt; zo is Algerije inmiddels officieel malariavrij verklaard dankzij de inzet van professionele teams en goede en gratis gezondheidszorg in het land. Hierdoor kon er goed preventief worden opgetreden en snel actie worden ondernomen op uitbraken van malaria.

In landen waar nog wel malaria voorkomt, zijn de nodige uitdagingen te overwinnen. Naast het verspreiden van geimpregneerde netten onder de bevolking in risicogebieden, is het ook van groot belang de educatie en informatievoorziening te vergroten. Zowel bewoners van risicogebieden als vakantiegangers die afreizen naar deze gebieden, kunnen preventieve maatregelen treffen zoals het dragen van bedekkende kleding en het insmeren met insectwerende middelen.

Malariacrisis in Burundi
Dit jaar zijn er volgens de VN alleen al in Burundi 5,7 miljoen malariabesmettingen op een bevolking van ongeveer 11 miljoen mensen en zijn er meer dan 1800 mensen overleden. Ook landen als Rwanda, Oeganda en Tanzania zijn grote risicogebieden.

Buy one, give one
Care Plus®grijpt Wereldmuggendag aan om aan te kondigen dat het merk de strijd tegen malaria verder gaat opvoeren en roept partners, toeleveranciers en consumenten op om mee te doen. Met het programma “buy one, give one” wil het merk nog directer de strijd aanbinden met malaria en biedt het consumenten een laagdrempelige manier om door een aankoop direct bij te dragen.

Care Plus®-directeur Arnoud Aalbersberg: “Het verre reisseizoen staat weer voor de deur. Wereldmuggendag is een mooi moment om stil te staan bij de ernst van infectieziekten die door muggen kunnen worden overgedragen. Wij gaan naar aanleiding van de hoge malariasterfte in Burundi onze buy-one-give-one campagne lanceren. Reizigers naar malariarisicogebieden hebben een geïmpregneerde klamboe nodig, als ze er een van Care Plus® kopen, geven wij er een weg in een risicogebied. Zo werken we samen aan een malariavrije wereld in 2030!”

*bron: World Health Organization

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider] 

Over Care Plus®
Care Plus®zorgt ervoor dat je veilig op reis kunt en met mooie verhalen terugkomt. Met de gezondheidsbeschermende producten van Care Plus®ga je onbezorgd op pad, zowel ver weg als dichtbij huis. Care Plus®is een merk van het Nederlandse bedrijf Tropenzorg B.V., sinds 1992 dé specialist op het gebied van gezond en veilig reizen.

De producten van Care Plus®beschermen tegen bijtende insecten (o.a. muggen, teken), de zon, slechte hygiënische omstandigheden, vervuild drinkwater en bieden uitkomst bij het verlenen van eerste hulp bij de meest voorkomende ongelukken thuis en op reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *