58 soorten lieveheersbeestjes

Een complete gids voor Nederland en Vlaanderen

Het lieveheersbeestje behoeft geen introductie: het is een iconisch rood kevertje met zwarte stippen, de mascotte van de overheidscampagne tegen zinloos geweld. Veldgids lieveheersbeestjes voor Nederland en Vlaanderen is het perfecte boek om deze kleine beestjes beter te leren (her)kennen.

In de tuin, in het park of misschien zelfs in je huis. Je ziet ze overal: lieveheersbeestjes. Maar welk soort lieveheersbeestje is het eigenlijk? En hoe is dat te herkennen? In deze unieke veldgids vind je maar liefst 58 soorten lieveheersbeestjes die in Nederland en Vlaanderen te vinden zijn.

De soortpagina’s zijn overzichtelijk ingedeeld met heldere informatie over uiterlijke kenmerken, voedsel, habitat, aanbevolen zoekmethode, verspreiding, status en trend. Soorten die vaak met elkaar verward worden staan naast elkaar afgebeeld, met aandacht voor de onderlinge verschillen. Geïllustreerd met meer dan 140 prachtig getailleerde tekeningen van Richard Lewington.


Veldgids lieveheersbeestjes voor Nederland en Vlaanderen | Auteurs: Helen Roy en Peter Brown | Illustraties: Richard Lewington | 9789021577777 | € 25,- | 7 april 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *