Studenteninitiatief helpt organisaties om coronavraagstukken te beantwoorden

Op dinsdag 19 mei riep Rutte jongeren op om mee te denken over de maatregelen: “kom met ideeën, lever kritiek” (NOS, 2020). Na de oproep sloegen meerdere jongerenorganisaties, zoals LANKS en de NJR, de handen ineen. Hoewel dit natuurlijk een goede ontwikkeling is, is Rutte vergeten de bestaande initiatieven vanuit één van de belangrijkste groepen jongvolwassenen te benoemen: de studenten.

Vlak na de uitbraak van het virus werd het initiatief ‘​Studenten tegen Corona​’ opgericht. Het doel van ‘Studenten tegen Corona’ is om de daad- en denkkracht van interdisciplinaire groepen studenten in te zetten bij het oplossen van problematiek vanuit de samenleving, waaronder de overheid. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een groot succes met bijna 250 leden en meerdere lopende en afgeronde projecten. Het project wordt ondersteund door de Universiteit Leiden​.

Hulp nodig?
Kan uw organisatie ook denkkracht en steun gebruiken in deze uitdagende tijden? Ook u kunt studenten inzetten om te ondersteunen in uw organisatie! Als u bijgestaan wil worden en een opdracht heeft voor ‘Studenten tegen Corona’, meld u dan aan via ​deze website of via social media (​Facebook​ & ​LinkedIn)​ .

Over ‘Studenten tegen Corona’
COVID-19 heeft een groot deel van het dagelijks leven stilgelegd. Zo ook dat van studenten. Veel studenten hebben de drang om inhoudelijk iets bij te dragen. De vraag is: hoe kan de denk- en daadkracht van studenten benut worden, zónder de bestaande organisaties in de weg te zitten? In overleg met betrokken organisaties worden projecten opgezet. Deze kunnen vervolgens door studenten met een relevante achtergrond aangepakt worden.

Voorbeelden van projecten zijn het opstellen van een beleidsadvies voor het Landelijk Operationeel Team Corona omtrent het benutten van veerkracht in de samenleving, en participatie aan een brainstormsessie met ADO Den Haag over hoe om te gaan met de huidige beperkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *