1 op de 3 vrouwen onbekend met groenlipmossel en curcumine

Achtentwintig procent van de Nederlandse vrouwen boven de 50 weet niet dat groenlipmossel en curcumine een heilzame werking hebben op gewrichtspijn

Dit is gebleken uit een eigen onderzoek van Bewegenzonderpijn.com​. ​Voor dit ​onderzoek​ werden 9500 vrouwen boven de 50 jaar ondervraagd naar hun kennis en gebruik van voedingssupplementen bij gewrichtspijn. 95 procent van de respondenten gaf aan last te hebben van een vorm van reuma, terwijl één derde van hen niet bekend is met de supplementen groenlipmossel en curcumine.

Voedingssupplementen
Ondanks dat één​ ​op de drie vrouwen onbekend is met de supplementen groenlipmossel en curcumine, blijkt toch dat groenlipmossel en curcumine in verhouding tot andere supplementen bekende producten zijn. Alleen glucosamine en chondroitine werden vaker gebruikt. Achtendertig procent van de vrouwen heeft glucosamine en chondroitine supplementen in het verleden gebruikt, 15 procent gebruikt ze op dit moment. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat glucosamine en chondroitine vooral in het verleden vaker gebruikt werden, maar dat nu groenlipmossel en curcumine meer bekendheid hebben verkregen. Groenlipmossel en curcumine lijken dus steeds meer terrein te winnen. Daartegenover zijn supplementen als collageen en MSM de minst bekende supplementen, deze worden op het moment kleinschalig gebruikt door vrouwen boven de 50 jaar.

Voor het volledige onderzoek met alle resultaten kijk op:
https://www.bewegenzonderpijn.com/vrouw-onbekend-werking-groenlipmossel-curcumine/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *