1 miljoen Nederlandse vrouwen hebben geen beste vriendin

Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen voelt zich eenzaam. Dit blijkt uit onderzoek* in opdracht van Audax-magazine Vriendin & platform VriendinnenOnline.nl. Uit de poll die in maart 2019 is uitgezet, blijkt dat 62% van de lezeressen een beste vriendin mist en er graag een zou willen hebben. Daarnaast, blijkt uit het onderzoek, is ruim 30% niet tevreden over haar huidige vriendschappen. Voor de hoofdredacteuren van Vriendin en VriendinnenOnline.nl is dit aanleiding de krachten te bundelen en in te spelen op deze trend. 

Het online platform VriendinnenOnline.nl helpt vrouwen sinds 2014 met het vinden van leuke, nieuwe vriendschappen. Sinds de oprichting zijn via deze weg al meer dan 180.000 vriendschappen ontstaan. Ook voor vrouwenweekblad Vriendin is vriendschap een belangrijk onderwerp. Hoofdredacteur Renske Veldhoff: “Het ontbréken van vriendschap is minstens zo belangrijk. Onze lezeressen zijn soms hard op zoek naar een vriendin, zo blijkt uit hun reacties op Vriendin.nl en op het onderzoek. Wij kunnen en willen een schakel vormen om vrouwen te helpen in het vinden van deze vriendschappen.”

Vriendinnen hebben is gezond
Een betekenisvolle, menselijke connectie is van essentieel belang om gelukkig en gezond door het leven te gaan. Gebrek aan een-op-een-contact kan resulteren in serieuze gezondheidsproblemen als psychische klachten, een negatief zelfbeeld, depressiviteit en een verhoogde kans op stress. Volgens internationaal onderzoek uit 2015 (Holt-Lunstad, Smith, Baker, Harris, Stephenson) blijkt een gebrek aan sociale connecties hetzelfde effect op de gezondheid te hebben als het roken van vijftien sigaretten per dag.

Lize Mast, eigenaar van VriendinnenOnline.nl: “Mensen met elkaar in verbinding brengen is het mooiste wat er is. Met deze nieuwe samenwerking brengen we de online- en real-life-wereld bij elkaar. Op de speeddate-avond brengen we potentiële vriendinnen op een leuke en laagdrempelige manier met elkaar in contact.” Vriendin en VriendinnenOnline.nl hebben de ambitie de vriendinnen-speeddates bij succes verder uit te breiden in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *