Zuurstofwinst, hoe je je door minder te ademen gezonder en fitter voelt

 

Zuurstofwinst.VoorplatWil jij je gezonder en fitter voelen, een betere conditie krijgen, je energie, concentratie en mentale focus verbeteren en beter presteren tijdens het sporten? Dat kan allemaal door een andere manier van ademhalen waardoor de zuurstofvoorziening in je hele lichaam verbetert. Door minder adem te halen, wordt zuurstof beter afgeleverd aan spieren, organen en weefsels.

Het boek Zuurstofwinst geeft je de kennis en vaardigheden om de zuurstofvoorziening in je lichaam te optimaliseren. Het is een simpele, wetenschappelijk bewezen methode voor recreatieve en professionele sporters en voor iedereen die meer wil weten over de effecten van ademhaling op onze gezondheid.

Patrick McKeown (Ierland) is in 2002 opgeleid tot ademhalings-deskundige door de Russische Dr. Konstantin Buteyko. De Buteyko-methode is een manier van ademen die binnen enkele minuten benauwdheidsaanvallen bij bronchiale astma, een verstopte neus, hoestbuien en allergische verschijnselen opheft. McKeown, voormalig astmapatiënt, ontdekte met behulp van deze methode dat ook gezonde mensen en sportliefhebbers er hun voordeel mee kunnen doen. Zijn ‘Oxygen Advantage-programma’ ontwikkelde hij om sporters te helpen hun prestaties te verbeteren.

Marion Meesters haalde het populaire ChiRunning naar Nederland. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandse boek over deze nieuwe en ontspannende manier van hardlopen, ‘de KRACHT van ChiRunning’. Sinds 2012 is ze gecertificeerd als ademhalings-instructeur. Ze helpt zowel de recreatieve als de professionele sporter om door het optimaliseren van de zuurstoftoevoer naar organen, spieren en weefsel in het lichaam tot betere prestaties te komen.


Auteur: Patrick McKweon en Marion Meesters
ISBN nummer: 978 94 9172 967 6
www.uitgeverijlucht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *