Wandelen en hardlopen voor hulp aan kwetsbare vrouwen

Voor het zevende jaar op rij komen honderden vrouwen op de been met Vrouwen lopen voor Vrouwen. Met de wandeltochten en ladiesruns wordt geld ingezameld voor hulp aan vrouwen die uit de prostitutie willen stappen of die door verslaving of psychische problemen zijn vastgelopen. De opbrengst gaat naar Stichting De Hoop en Terwille.

Vrouwen kunnen kiezen uit verschillende tochten op diverse locaties, van stadswandeling tot struinen in de natuur. Het is een gezellige en inspirerende dag uit voor vriendinnen, zussen, moeders en dochters. De wandelingen van Vrouwen lopen voor Vrouwen worden afgesloten met een lunch of high tea. Ook vertelt een cliënte haar levensverhaal. Daarnaast zijn er twee events voor hardloopsters onder de naam ‘Ren voor haar leven!’. Na afloop van de ladiesruns staat er een gezonde smoothie klaar voor de deelneemsters.

Wandeltochten én ladiesruns
In 2018 staan de volgende tochten gepland:

  • 14 april, 15 km stadswandeling in het historisch centrum van Dordrecht
  • 14 april, 5 of 10 km hardlopen in natuurgebied Kardinge in Groningen
  • 26 mei, 10 of 20 km wandeling in de natuur rondom Maassluis
  • 9 juni, 15 km wandeltocht door de Kaapse Bossen in Doorn
  • 14 juli, 15 km zomerwandeling in de natuurrijke omgeving van Zwolle
  • 22 september, 15 km wandeling door de polders en duinen rondom Ouddorp
  • 6 oktober, 5 of 10 km hardlopen in de polders van Dordrecht

Mogelijk komt er in het najaar nog een wandeltocht in Den Haag, Friesland en Vlissingen.

Samen een hart voor kwetsbare vrouwen
De opbrengst van de tochten gaat naar De Hoop en Terwille. De Hoop vangt – onder andere in Dordrecht – vrouwen op die, door verslaving of psychische problemen, in hun thuissituatie zijn vastgelopen. Bij De Hoop kunnen zij onder deskundige begeleiding bouwen aan hun herstel. Terwille helpt volwassen vrouwen en slachtoffers van loverboys om uit de prostitutie te stappen. Sanne, oud-cliënte van Terwille: “In de prostitutie liet ik me als vuil behandelen. Nu zie ik mezelf als een parel in Gods hand. Ik heb mijn leven terug. Ik ben echt onder de indruk van al die vrouwen, die in beweging komen om anderen te helpen!”

Aanmelden voor een wandeltocht of ladiesrun kan individueel of in teamverband via www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *