Voedzaam & Snel brengt boek vol gezonde weekmenu’s uit

Meer dan 80 recepten voor iedereen met keuzestress en tijdtekort

Veel werkenden herkennen het: een structureel tekort aan tijd. En wat er dan vaak wat bij inschiet is het klaarmaken van een gezonde maaltijd. Jennifer en Sven (van Voedzaam & Snel) kunnen daar sinds de komst van hun dochtertje helemaal over meepraten. In hun vijfde boek Voedzaam & Snel: Gezonde Weekmenu’s vind je daarom 12 weekmenu’s voor gezonde maaltijden die je in 20 minuten op tafel zet. Ideaal voor iedereen met tijd tekort en die het moeilijk vind om te bedenken wat ze ’s avonds weer moeten eten.

Geen ingewikkelde recepten of uren in de keuken hoeven staan. De maaltijden die te vinden zijn het dit boek zijn makkelijk te bereiden en, misschien nog belangrijker, staan binnen 20 minuten op tafel. Naast de twaalf weekmenu’s bevat het boek ook nog tal van ontbijt-, lunch- en smoothietips.

In elk weekmenu vind je 5 snelle maaltijden voor door de week en een bonusrecept voor in het weekend, die iets uitgebreider is. Daarnaast staat er ook elke week een handige boodschappenlijst in, zodat je in het weekend alles in huis kan halen voor de komende week.

“Alle recepten in het boek passen in een gezonde levensstijl. Ze bevatten veel groeten, zo kom je zonder al te veel moeite aan de 250 gram per dag. De recepten zijn makkelijk te maken en alle ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te vinden,” zegt Jennifer, auteur van Voedzaam & Snel.

Jennifer & Sven, van het populaire foodblog Voedzaam & Snel schreven eerder de succesvolle boeken: Het groene smoothieboek, Voedzaam & Snel – Saladeboek, Gezondleven doe je zo en  Voedzaam & Snel – De 100 populairste recepten.

[divider color=”blue” type=”solid” width=”100%” height=”1px” float=”left”][/divider] 

Pasta met linzen, tomaat en basilicum

Vegetarisch

DIT HEB JE NODIG
150 G VOLKORENSPAGHETTI
1 WORTEL
1 EL OLIE
2 STENGELS BLEEKSELDERIJ
1 TEEN KNOFLOOK
10 BLAADJES BASILICUM
200 G TOMATENBLOKJES
200 G LINZEN (VOORGEKOOKT)
30 G PARMEZAANSE KAAS
1 EL EXTRA VERGINE OLIJFOLIE

ZO MAAK JE HET
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Schrap de wortel, snijd hem in kleine stukjes en bak die in een pan met de olie. Snijd de stengels bleekselderij in plakjes en bak die 5 minuten mee op laag vuur. Snijd intussen de knoflook en het basilicum fijn. Voeg deze samen met de tomaten toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur nu laag, doe de linzen in de pan en verwarm het  gerecht nog een paar minuten. Rasp intussen de Parmezaanse kaas. Giet de spaghetti af en roer er een beetje extra vergine olijfolie door. Strooi de Parmezaanse kaas over het groentemengsel.

Voor 2 personen / voedingswaarde per persoon:
810 kcal /39 g eiwit / 22 g vet /101 g koolhydraten / 27 g vezels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *