Voedingssupplement van het Jaarverkiezing 2023 van start

Stem en maak kans op een bladcadeau t.w.v. € 75,-

Voor het zevende jaar op een rij kunnen geïnteresseerden per vandaag weer deelnemen via www.supplementvanhetjaar.nl en aangeven welke vitamine, mineraal, kruid of ander voedingssupplement hun favoriet is en waarom zij dit voedingssupplement gebruiken. Op 16 februari 2023 wordt het Supplement van het Jaar 2023 bekendgemaakt. Met de Supplement van het Jaar verkiezing vraagt het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) aandacht voor het nut van voedingssupplementen en de gezondheidswinst die er te behalen is met extra vitamines, mineralen, kruiden en andere voedingsstoffen.

Waarom voedingssupplementen 
De afgelopen jaren is er meer dan ooit tevoren aandacht geweest voor onze weerstand en ons immuunsysteem en de rol van voedingsstoffen en voedingssupplementen hierin. Voedingssupplementen bevatten voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid en het goed functioneren van het lichaam. Veel Nederlanders gebruiken voedingssupplementen om verschillende redenen en hebben hier baat bij. Voor bepaalde groepen zoals kinderen, ouderen en vrouwen die zwanger willen worden of zijn, wordt suppletie aangeraden door de Gezondheidsraad. Ook gebruiken Nederlanders voedingssupplementen als ze mogelijk te weinig via voeding binnenkrijgen, zoals bij een vegetarisch of veganistisch dieet. Daarnaast worden supplementen gebruikt voor een specifiek gezondheidsdoel, zoals voor het immuunsysteem of voor de spieren. 

Over de Supplement van het Jaar verkiezing 
De Supplement van het Jaar verkiezing brengt jaarlijks de voorkeuren van het Nederlandse publiek voor bepaalde vitaminen, mineralen, kruiden of andere supplementen in kaart. Het gaat hierbij om een soort voedingssupplement, niet om een bepaald merk. Alle supplementen maken evenveel kans om uitgeroepen te worden tot Supplement van het Jaar. In 2022 en 2021 koos het publiek voor vitamine D, In 2020 werd er het vaakst op de multivitamine gestemd. In 2019 eindigde kurkuma bovenaan. De Supplement van het Jaar verkiezing is een initiatief van het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *