TastyBasics wint Jaarprijs Goede Voeding 2020

Landelijke erkenning voor koploper in gezonde voeding

TastyBasics is met haar Muesli Noten & Pitten de winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2020. De titel is een onderscheiding voor de waardevolle bijdrage die het bedrijf levert aan het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking. Daarbij wordt het patroon van bewerkte voeding met lege calorieën doorbroken. TastyBasics Muesli Noten & Pitten, verkrijgbaar bij Albert Heijn, heeft volgens de vakjury een laag gehalte aan koolhydraten en is rijk aan vezels, eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen. Daarnaast vindt de jury het ‘een smakelijke muesli die in een gezond voedingspatroon past’. Met het winnen van de Jaarprijs Goede Voeding laat TastyBasics de Mini Pizza Wraps van PLUS en het Eiwitrijk ontbijt van BonDuo achter zich. 
Erkenning naar belangrijke stap voor ‘nieuw normaal’ in voedsel
De vakjury heeft in de eindbeoordeling de uitkomst van de publieksstemming meegewogen. De Muesli Noten & Pitten kreeg daarin de meeste stemmen. TastyBasics ontwikkelt enkel producten met als basis onbewerkte ingrediënten zoals groente, fruit, noten, zaden en peulvruchten. Deze zijn rijk aan vezels en eiwitten en geven van nature langer een verzadigd gevoel. Dat geldt ook voor de winnende Muesli Noten & Pitten. Jan Buining, oprichter van TastyBasics en ambassadeur voor gezonde en duurzame voeding: “Een groter compliment van de vakjury en het publiek hadden wij niet kunnen krijgen voor onze muesli. We zijn trots dat onze no-nonsense ‘back to basics-aanpak’ erkenning krijgt binnen de voedingsindustrie.”
Buining vervolgt: “Wij zetten ons met TastyBasics elke dag vol passie in om de consument gemakkelijker een gezonde keuze te laten maken. In de alledaagse supermarktsafari is dat niet gemakkelijk. Meer dan de helft van de dagelijkse calorieën zijn, door gebruik van bijvoorbeeld suiker, zetmeel en witte bloem, ontdaan van essentiële voedingsstoffen. Willen we een echt gezonde samenleving, dan zullen we het productieproces flink onder handen moeten nemen. Met deze prijs hopen we ook andere bedrijven te inspireren om hier stappen in te zetten.”
Over de Jaarprijs Goede Voeding
De Jaarprijs Goede Voeding wordt dit jaar uitgegeven door Voeding NU en VMT en is 22 jaar geleden opgericht door het Voedingscentrum. De prijs is bedoeld om innovatie binnen bestaande bedrijven in de levensmiddelenindustrie te stimuleren om producten te ontwikkelen die gericht zijn op het verbeteren van het voedingspatroon. Dit jaar zijn er 35 producten ingezonden voor de Jaarprijs Goede Voeding. Voor meer informatie over de prijs zie: jaarprijsgoedevoeding.nl.
Over TastyBasics
TastyBasics is opgericht in 2017 en heeft als ambitie om het gezondste merk van Nederland te worden. Dit door onbewerkte, koolhydraatbewuste voeding te ontwikkelen. Het bedrijf onderscheidt zich met een innovatief assortiment aan producten die passen in een gezonde leefstijl, met als basis onbewerkte ingrediënten zoals groente, fruit, noten, pitten en zaden. TastyBasics staat voor minder koolhydraten en meer echte voeding. Het assortiment bestaat inmiddels uit 11 producten als brood, crackers, muesli en pasta. Het hoofdkantoor is gevestigd in Aalden, Nederland. Meer informatie: www.tastybasics.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *