Supplement van het Jaar verkiezing

Vanaf nu kan er worden gestemd voor het Supplement van het Jaar 2022. Voor het zesde jaar kunnen deelnemers via www.supplementvanhetjaar.nl aangeven welke vitamines, mineralen, kruiden of andere voedingssupplementen favoriet zijn. En waarom zij deze voedingssupplementen gebruiken. Op 17 februari wordt het Supplement van het Jaar 2022 bekendgemaakt.

Waarom worden voedingssupplementen gebruikt
Dat gezonde, gevarieerde voeding bijdraagt aan onze gezondheid is algemeen bekend. Voedingssupplementen kunnen hier een wezenlijk onderdeel van zijn. Voor bepaalde groepen zoals jongeren, ouderen, vrouwen die zwanger willen worden of zijn en mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen, wordt suppletie aangeraden. Uit onderzoek is gebleken dat preventie, het voorkomen van lichamelijke ongemakken in de toekomst, de voornaamste reden is voor Nederlanders voor het gebruik van suppletie. Op de tweede plaats staat het aanvullen van mogelijke tekorten aan voedingsstoffen. 

Gezondheidswinst 
De afgelopen jaren is er meer dan ooit tevoren aandacht geweest in de media voor onze weerstand en ons immuunsysteem en de rol van voedingsstoffen en supplementen hierin. Met de Supplement van het Jaar verkiezing vraagt het IVG aandacht voor het nut van voedingssupplementen en de gezondheidswinst die er te behalen is met extra vitamines, mineralen, kruiden en overige voedingsstoffen.

Over de Supplement van het Jaar verkiezing 
De Supplement van het Jaar verkiezing brengt jaarlijks de voorkeuren van het Nederlandse publiek voor bepaalde vitaminen, mineralen, kruiden of andere supplementen in kaart. Het gaat hierbij om een soort voedingssupplement, niet om een bepaald merk. Alle supplementen maken evenveel kans om uitgeroepen te worden tot Supplement van het Jaar. In 2021 koos het publiek voor vitamine D, In 2020 werd er het vaakst op de multivitamine gestemd. In 2019 eindigde kurkuma bovenaan. De Supplement van het Jaar verkiezing is een initiatief van IVG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *